Türkiye'den Salih Müslim'e 3 ayar!

Türkiye'den Salih Müslim'e 3 ayar!

PYD lideri Salih Müslim'in Türkiye ziyaretinde Esed ile ilişkileri için uyarılarda bulunuldu.

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin Lideri Salih Müslim, dün Türkiye'ye geldi. Müslim ile Kürt konferansı ve PKK meselesi görüşüldü. Esed'le ilişkilerini tamamen kesmesi istendi.

Ankara, önemli mesajlar verdiği Müslim'den PKK ile arasına mesafe koymasını, Suriye Lideri Beşar Esed'le diyaloğu tamamen koparmasınıve Suriye Ulusal Koalisyonu'yla barışmasın istedi. Suriyeli Kürt Lider iseTürkiye'ye Suriye'de yaşanan son gelişmelerle ilgili bilgi verdi Akşam gazetesinin edindiği bilgilere göre, Dört günlük Erbil temaslarının ardından dün öğleden sonra Erbil üzerinden Ankara'ya gelen PYD Lideri'nin Türkiye temaslarını cumartesi günü tamamlaması bekleniyor.

MİT BAŞKANI FİDAN'LA GÖRÜŞTÜ

Havaalanında MİT yetkilileri tarafından karşılanan Müslim'in MİT Müsteşarı Hakan Fidanve Türkiye'nin eski Suriye Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Önhon ile görüştüğü söyleniyor. Ziyarette Müslim'in 26 Temmuz'daki ziyareti sonrasında yaşanan gelişmeler ışığında Suriye'deki durum ele alındı.

Resulayn'da El Nusra ile PYD arasında hâlâ devam eden çatışmalar, Esed'in başta tanklar olmak üzere bazı ağır silahlarının PYD'nin eline geçmesi ve PYD'nin olası“özerklik” talepleri de masaya yatırıldı.

ANKARA ÜÇ NET MESAJ VERDİ

Müslim'e dün MİT'te yaptığı görüşmelerde üç önemli mesaj verildi: 

1-Bir süredir Suriye Ulusal Koalisyonu ve Özgür Suriye Ordusu'ndan bağımsız hareket etmeyi seçen PYD'nin muhalefetle barışması ve bu doğrultuda koordineli hareket etmesi. Bu doğrultuda Müslim'den muhalefet ile tam olarak barışması gerekirse Türkiye'nin bunun için aracı olabileceği anlatıldı. 

2- Müslim'in Esed yönetimi ile ilişkisini tamamen kesmesi. PYD, muhalefet safında görünse de, zaman zaman PYD'nin bazı kollarının Esad güçleri ile işbirliğine gittiği biliniyor. Bu nedenle Özgür Suriye Ordusu ile PYD güçleri arasında büyük bir güvensizlik ortamı bulunuyor.

3- Müslim'in PYD ile PKK arasına mesafe koyması ve PYD'nin elde ettiği silahların hiçbir biçimde PKK'nın eline geçmemesi. Kürt konferansı konusunda ise Müslim'den “özerklik konusundaki yaklaşımına dikkat etmesi” istendi. INTERNETHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.