"Türkiye Suriye'yi vurabilir"

"Türkiye Suriye'yi vurabilir"

Türkiye’nin çatışmaların kontrolden çıkması halinde Suriye’nin hava üsleri ve cephaneliklerini vurabileceği iddia edildi

İngiliz The Times gazetesine konuşan Suriyeli bir muhalif, Türkiye'nin, Suriye'deki çatışmaların kontrolden çıkması halinde bu ülkenin hava üsleri ve cephaneliklerini vurabileceğini öne sürerken, Türkiye'nin tampon bölge planlarının olduğunu da savundu.

SİLAHLAR SATIN ALINIYOR

BBC Türkçe'ye göre, haberde şu iddialara yer verildi: "Suudi Arabistan ve Katar, Suriyeli muhaliflere silah almaları için para yardımı yapmayı kabul etti. Bazı muhaliflerin Arap Birliği'nin Kahire'deki toplantısından sonra Suudi Arabistan ve Katarlı yetkililerle görüşüp yardım sözü aldıkları belirtiliyor. Muhalifler daha çok ülke dışındaki Suriyelilerin gönderdiği yardımla Lübnan'dan karaborsada hafif silahlar alabiliyor."

Haberde muhalefetin, şimdi Libya'da yapıldığı gibi Suriye üzerinde de uçuşa yasak bölge ilan edilmesini, Türkiye ve Ürdün sınırlarında tampon bölge oluşturulmasını istediği belirtilerek şöyle devam edildi: "Adının açıklanmasını istemeyen bir muhalif, Türkiye'nin tampon bölge planlarını gördüğünü, bu bölgenin sınırdan silah geçirilmesine izin verdiğini, böylece direnişin güçleneceğini söyledi. Söz konusu muhalife göre Türkiye'nin planları çatışmaların büyümesi halinde hava üslerinin ve cephaneliklerin bombalanmasını da içeriyor."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.