PKK'da liderlik kavgası!

PKK'da liderlik kavgası!

Türkiye'nin gündemden hiç düşmeyen madde terör ve terörle mücadele. Sınırda hareketlilik artarak sürüyor.

Akşam'dan Özkan TAMİRAK anlatıyor:

HALKIN GÜNDEMİNDEN ÇIKTI
Muhabir arkadaşım Devrim Tosunoğlu ile Hakkari Yüksekova ve Şemdinli ile Ağrı'ya gittik, polis ve asker neler yapıyor yerinde gördük. Hakkari ziyaretimizde Vali Muammer Türker ve İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder'e de uğradık. Kısa süre önce Hakkari'ye atanan Ergüder bölgeye hemen uyum sağlamış. Engüder, İstanbul'da büyük operasyonlara imza atmış, terörle mücadelede görev almış bir polis şefi. Vali Türker, halkın içinde, halkla kol kola. Halk da valiyi çok seviyor. 3 yılı aşkın süredir bölgede. Kapısı herkese açık. 'Halk terörden çok çekti. Hakkari'de halkın gündeminde artık terör yok. Kendinizi tanıtmadan sorun, bakın neler diyecekler. Batıdakiler terörü gündeminde tutuyor' diyor Türker.
 
POLİS-ASKER TAM UYUM VAR
Tespitlere göre Türkiye, Kuzey Irak ve Avrupa'da silahlı 4 bin 500 PKK'lı var. Polis ve asker arasında müthiş bir birlik, beraberlik duygusu hakim. Topyekun mücadeleye belki de bugüne kadar hiç olmadıkları kadar hazırlar. Özellikle Polis ve Jandarma Özel Harekat operasyonlara birlikte katılıyor. Kurumlar arası istihbarat akışı en üst düzeyde. Yakalanan bir PKK'lıyı gerekirse beraber sorguluyorlar. Operasyonlar birlikte planlanıyor. Asker önde polis arkada sırt sırta terörle mücadele ediliyor. Polis, 'Arşivimizin anahtarını onlara bırakacak kadar (jandarmaya) güven içerisinde çalışıyoruz' diyor.
Sınırda görevli askerler bugüne kadar hiç olmadığı kadar mücadele içinde olduklarını söylüyor. Hükümet, Genelkurmay yanlarında. Bakanlar sık sık bölgeyi ziyarete gelmeye başladı. Asker ve polisin sorunlarını dinleyip taleplerini alıyorlarmış. Bu durum güvenlik güçlerini fazlasıyla memnun etmiş durumda. Örgütün eylem hazırlığı içerisinde olduğu biliniyor. Ama moraller yüksek. Son günlerde çok sayıda patlayıcı ve silah ele geçirildi.
 
PKK HAS MİLİS ARIYOR
Bu yıl anayasa yılı. O yüzden örgüt bu yılı 'ya hep ya hiç' olarak görüyor. 2012 en ciddi süreç olacak. 4 bin 500 silahlı militanı yeterli görüyorlar. Örgüt strateji değiştirmiş. İllerden adam toplamak yerine has milisler bulma planı içerisine girmişler. Militanları bir bir yakalanan örgüt, eylem yapacak adam derdine düşmüş.
 
KARAYILAN MEKTUBU
İstihbaratlara göre PKK'nın üst düzey sözde komutanları arasında liderlik kavgası başlamış durumda. Murat Karayılan bazı isimlere mektup göndererek üç devletin, Bahoz Erdal'ı (Fehman Hüseyin) liderliğe hazırladığını yazmış. Bundan endişe ediyormuş. Kendisinin Kürt sorununun çözümü ve PKK'nın dağdan indirilmesi konusunda müzakereye açık ve ılımlı olduğunu, Bahoz'un ise savaşı sürdüreceğine vurgu yapıyormuş. Karayılan bu yüzden üç devletin kendisini istemediğini düşünmeye başlamış.
 
Kaynak: Özkan TAMİRAK / AKŞAM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.