Türkiye yeni dönem resmen başladı

Türkiye yeni dönem resmen başladı

Yüksek mobil internet hızı ile fazla data kapasitesi sunan 4,5G teknolojisi, Türkiye'de kullanılmaya başlandı.

Yüksek mobil internet hızı ile fazla data kapasitesi sunan 4,5G teknolojisi, bu gece yarısı itibarıyla Türkiye'de de kullanılmayabaşlandı.

Türkiye, 1991'de 1G teknolojisiyle araç telefonları aracılığıyla tanışırken, interneti 1993'te, cep telefonu ile görüşme, veri aktarımı ve SMS gönderimine olanak sağlayan 2G'yi ise 1994'te kullanmaya başladı. Sesin yanında datanın da önem kazanmasıyla 2009 itibarıyla 3G'ye geçen Türkiye, bu gece yarısı mobil cihazlarda internet hızını 10 kat artıracak 4,5G teknolojisi ile tanıştı.

Telefonunuz 4,5G'ye uyumlu mu?

Dünyanın 2011'de tanıştığı "mobil internet erişim teknolojisi” olarak adlandırılan ve her yere kesintisiz iletişim sağlamak için geliştirilen 4G’de "hız" ön plana çıkarken, 4,5G ile hız ve kalitenin yanı sıra farklı hizmetler de önem kazanacak. İlk ticari 5G ağlarının iş dünyasında 2020’de kullanılmaya başlanması amaçlanırken, teknolojinin çalışan ilk örneğinin 2018 olimpiyatlarında sergilenmesi planlanıyor.

Mobil data iletişiminde hız rekorları kırılacak

GSM operatörleri tarafından 81 ilde 1 Nisan itibarıyla abonelerin kullanımına sunulacak 4,5G teknolojisi ile mobil data iletişiminde hız rekorları kırılacak. 4,5G'ye uyumlu telefon ve SIM karta sahip olan aboneler, bağlı bulundukları operatöre SMS göndermeleri veya operatör bayileri ya da çağrı merkezleri üzerinden 4,5G hizmetinden yararlanmak için onay vermeleri gerekiyor.


Telefonların ekranlarında ne yazacak?

4,5G'nin kapsamında ilk aylarda telefonların marka ve modeline göre ekranda "4G", "LTE" veya "4,5G" yazacak. Zamanla güncellemeler ve yeni model telefonların gelmesiyle hemen hemen tüm telefonların ekranlarında 4,5G ibaresi yer alacak.

Veri indirme hızı artacak

4,5G'de hız, kullanılan cihazlara göre değişmekle birlikte veri indirmede 100-150 Mbps'ten başlayıp 375 Mpbs seviyelerine kadar çıkacak. 2GB büyüklüğündeki bir video, 3G'de 780 saniyede yüklenirken, 4,5G'de 54 saniyede indirilebilecek.

Yeni teknolojiyle internet üzerinden artık kesintisiz ve daha hızlı oyun oynanabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.