Türkiye - Yunanistan maçının sonucu ve özeti

Türkiye - Yunanistan maçının sonucu ve özeti

A Milli Takımımız özel maçta Yunanistan ile golsüz berabere kaldı. Türkiye, 2015 yılını namağlup tamamladı.

A Milli Takımımız, hazırlık maçında Yunanistan ile Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda karşılaştı.. Genelde temposuz geçen mücadele, golsüz eşitlikle sonuçlandı...

12 Kasım 2014’te Brezilya’ya 4-0 mağlup olduğumuz maçtan sonra Ay-Yıldızlılar şaha kalktı... Bu yıl oynadığı 4’ü özel, 6’sı resmi 10 maçta sırtı yere gelmeyen, EURO 2016 biletini kapan Milliler; Yunanistan’ı da yenerse 2015’i namağlup tamamlayacak.  

Türkiye Yunanistan maçı fotoğrafları

Ay-yıldızlı ekip, 5'i Atina, 4'ü de İstanbul'daki bu maçlarda toplam 15 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü. İki ülke A milli futbol takımları arasındaki son randevuda, 17 Ekim 2007'de Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçını Yunanistan 1-0 kazandı.   

Türkiye - Yunanistan

MİLLİLER BASKILI BAŞLADI 

Maçın ilk dakikasından itibaren oyunun kontrolünü eline geçiren ve topla daha çok oynayan A Milli Takım, özellikle ilk 15 dakikalık bölümün ardından baskısını artırdı.

Kanatlardan geliştirdiği ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalışan milliler, rakibinin defansif futbol anlayışı karşısında üçüncü bölgede pozisyon üretmekte zorlanınca, aradığı golü bulamadı. 

Ay-yıldızlıların önde pres yapması nedeniyle topu ileriye taşımakta zorlanan Yunanistan ise kontrataklarla rakip kalede tehlikeli olmaya çalıştı ancak üretkenlikten uzak kaldı. Konuk ekip de ilk yarıda net bir fırsat elde edemedi. Milliler, ilk yarının son dakikasında gole çok yakşaltı. Hakan Çalhanoğlu'nun sol çaprazdan sert vuruşunda, top kaleci Karnezis'ten döndü. Ceza alanında boşta kalan topu, Yunanistan savunması uzaklaştırınca Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi. 

Türkiye - Yunanistan

MAÇ GOLSÜZ EŞİTLİKLE SONA ERDİ 

Baskılı oyununu karşılaşmanın ikinci yarısında da devam ettiren A Milli Takım, özellikle karşılaşmanın son 10 dakikasında Yunanistan kalesini yoğun ataklarla bunalttı. Milli takım, üst üstte bulduğu ataklara rağmen aradığı golü bir türlü bulamayınca karşılaşma başladığı skorla tamamlanmış oldu.  

Yunanistan Başbakanı Çipras

DAVUTOĞLU İLE ÇİPRAS BERABER İZLEDİ 

Öte yandan bu dostluk maçını Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Çipras tribünde beraber izledi.

TÜRKİYE: 0 - YUNANİSTAN: 0

STAT: Fatih Terim
HAKEM: Paolo Valeri
SAAT: 20.15
YAYIN: TV8

TÜRKİYE: Volkan, Gökhan, Mehmet Topal, Ahmet Çalık, İsmail, Hakan Çalhanoğlu, Ozan, Olcay, Oğuzhan, Arda, Cenk
YEDEKLER: Mert, Hayrullah, Şener, Kaan, Alper, Çağlar, Emre Taşdemir, Okay, Atınç, Yunus, Emre Çolak, Yasin
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

YUNANİSTAN: Karnezis, Manolas, Tziolis, Papadopoulos, Papastathopulos, Torosidis, Taschtsidis, Holebas, Fortounis, Samaris, Mitroglou
YEDEKLER: Vellidis, Kitsiou, Tzavellas, Moras, Ninis, Petsos, Vyntra, Karelis, Siovas, Aravidis, Athanasiadis, Pelkas, Giannou
TEKNİK DİREKTÖR: Michael Skibbe   

Türkiye Yunanistan  
TERİM'DEN 4 DEĞİŞİKLİK

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine direkt katılım hakkı elde eden A Milli Takım, özel maçta Yunanistan'ı ağırlarken, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in kadroda yaptığı 4 değişiklik dikkati çekti.

Milli maç arasını özel karşılaşmalarla değerlendiren ay-yıldızlı ekip, Katar ile deplasmanda yaptığı ve 2-1 kazandığı bir önceki özel müsabakanın kadrosunda 4 değişiklikle Yunanistan karşısına çıktı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Katar maçının 11'inde yer alan isimlerden, sakalığı bulunan Serdar Aziz ile Şener Özbayraklı, Atınç Nukan ve Emre Taşdemir'in yerine, Gökhan Gönül, Ahmet Yılmaz Çalık, İsmail Köybaşı ve Olcay Şahan'ı sahaya sürdü.

AHMET YILMAZ ÇALIK İLK KEZ MİLLİ 

Gençlerbirliği'nin 21 yaşındaki futbolcusu Ahmet Yılmaz Çalık, ilk milli maçına Yunanistan karşısında çıktı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in gelecek adına ümit beslediği isimler arasında yer alan Ahmet Yılmaz Çalık, Yunanistan karşısında ilk 11'de yer alarak kariyerinde ilk kez milli formayı giydi.

İSTANBUL'DA 162 GÜN SONRA MİLLİ MAÇ 

A Milli Takım, 162 gün aradan sonra İstanbul'da bir karşılaşmaya çıktı.

İstanbul'daki son maçını 8 Haziran'da yapan milliler, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki özel karşılaşmada Bulgaristan'ı konuk etmiş ve müsabakadan 4-0 galip ayrılmıştı

Bu müsabakanın ardından millilerin Türkiye'de oynadığı Letonya, Hollanda ve İzlanda maçlarına Konya Büyükşehir Torku Arena ev sahipliği yaptı.

BAŞAKŞEHİR FATİH TERİM STADI'NDA İLK MİLLİ MAÇ 

Türkiye-Yunanistan karşılaşmasının oynandığı Başakşehir Fatih Terim Stadı, A Milli Takım'a ilk kez ev sahipliği yaptı.

A Milli Takım, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in adını taşıyan statta ilk kez Yunanistan'a karşı sahaya çıkmış oldu.

8 YIL SONRA TEKRAR 

A Milli Takım, Yunanistan'la 8 yıl aradan sonra maça çıktı.

Yunanistan'la son maçını, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde yapan ve 17 Ekim 2007 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan karşılaşmayı 1-0 kaybeden milliler, 8 yıl sonra rakibiyle bir kez daha karşı karşıya geldi.

MİLLİLERDEN ANLAMLI DAVRANIŞ 

A Milli Takım oyuncuları, Yunanistan karşılaşması öncesi anlamlı bir sosyal sorumluluk mesajı verdi.

Maç öncesi ısınmak için sahaya mor renkli tişörtler giyerek çıkan futbolcular, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü'ne dikkati çekerek, sosyal farkındalığa katkı sağladı.

MİLLİ MAÇA İLGİ YÜKSEK 

Milli takımın Yunanistan karşılaşmasına futbolseverlerin ilgisi yüksek oldu. Biletlerinin tükendiği daha önce açıklanan maçta, tribünler büyük ölçüde doldu.

Taraftarlar, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından koltuklara bırakılan Türk bayraklarını sallayarak, milli takıma destek verdiler.

YUNANİSTAN'IN BAŞINDA TANIDIK İSİM 

Sezon başında teknik direktörlük görevini üstlendiği Eskişehirspor'dan ayrılmasının ardından Yunanistan Milli Takımı'nın başına geçen Michael Skibbe, daha önce Galatasaray ve Kardemir Karabükspor'da da görev yapmıştı.

Skibbe, yeni takımıyla ilk sınavını özel maçta Lüksemburg'a karşı vermiş ve Yunanistan rakibine 1-0 mağlup olmuştu.

Ayrıca karşılaşma öncesi Paris'teki terör saldırılarında yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İki takım futbolcuları sahaya kollarında siyah bantla çıktı.

Öte yandan, stat çevresinde alınan geniş güvenlik önlemleri dikkati çekti.  

Türkiye

TÜRKİYE: 0 - 0 :YUNANİSTAN

VE MAÇ SONA ERDİ. 

90+3. dakika: Türkiye'de altıncı oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Arda Turan oyundan çıkıyor ve Yasin Öztekin oyuna giriyor. 

90+2. dakika: Yunanistan'da beşinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jose Holebas kenara geliyor ve Giorgos Tzavellas oyuna giriyor. 

90+1. dakika: Yunanistan'da dördüncü oyuncu değişikliği yapılıyor. Kostas Fortounis oyundan çıkıyor ve Nikolaos Karelis oyuna giriyor. 

90. dakika: Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

87. dakika: Maçın son bölümlerinde, rakip kalede iyice baskıyı arttırıyoruz. 

84. dakika: Türkiye'de beşinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ozan Tufan kenara geliyor ve Alper Potuk oyuna giriyor. 

81. dakika: Ceza yayı gerisinde topla buluşan İsmail Köybaşı gelişine şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor. 

80. dakika: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Jose Holebas ön direğe ortasını yapıyor ancak Mehmet Topal topu uzaklaştırıyor.

77. dakika: Türkiye'de dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Hakan Çalhanoğlu oyundan çıkıyor ve Emre Taşdemir oyuna giriyor. 

73. dakika: Yunanistan'da üçüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Konstantinos Manolas oyundan çıkıyor ve Dimitris Siovas oyuna giriyor. 

68. dakika: Türkiye'de üçüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Olcay Şahan oyundan çıkıyor ve Okay Yokuşlu oyuna giriyor. 

66. dakika: Yunanistan'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Konstantinos Mitroglou oyundan çıkıyor ve Apostolos Giannou oyuna giriyor. 

Türkiye Yunanistan maçı fotoğrafları

64. dakika: Athanasios Petsos'un pasında topla buluşan Kostas Fortounis için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor. 

62. dakika: Yunanistan defansından seken ve yükseklik kazanan topu önünde bulan Emre Çolak ceza sahası içi sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor. 

60. dakika: Türkiye'de ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oğuzhan Özyakup oyundan çıkıyor ve Emre Çolak oyuna giriyor. Türkiye'de ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Cenk Tosun kenara geliyor ve Yunus Malli oyuna dahil oluyor.

57. dakika: Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Arda Turan uzaktan şutunu çekiyor ancak Yunanistan defansına çarpan top uzaklaşıyor. 

53. dakika: Gole çok yaklaşıyoruz! Sol kanattan gelişen atakta Yunanistan defansına çarpan top Arda Turan'ın önüne geliyor. Arda, bomboş bir pozisyonda ceza yayı içerisinden şutunu çekiyor ancak kaleci Orestis Karnezis topu çeliyor ve Konstantinos Manolas topu kornere gönderiyor. 

50. dakika: Hızlı gelişen Yunanistan atağında Konstantinos Mitroglou ceza sahası içi sağ çaprazdan şutunu çekiyor fakat kaleci Volkan Babacan topu rahatlıkla kontrol ediyor.

48. dakika: Gökhan Gönül, son çizgiye iner inmez sağ kanattan ortasını yapıyor ancak Konstantinos Manolas topu uzaklaştırıyor. 

46. dakika: İkinci yarıya Yunanistan başlıyor. Yunanistan'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Panagiotis Tachtsidis oyundan çıkıyor ve Athanasios Petsos oyuna giriyor.  

Türkiye Yunanistan

Ve ilk yarı sona erdi. 

45. dakika: İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor. 

42. dakika: Vassilis Torosidis sağ kanattan ortasını yapıyor ancak herkesi aşan top, ters kanattan taca çıkıyor. 

38. dakika: Konstantinos Mitroglou, ceza sahası dışı sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak top kalenin hemen yanından auta çıkıyor. 

35. dakika: Topla oynama oranlarında Ay-Yıldızlıların üstünlüğü bulunuyor. 

31. dakika: Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Kostas Fortounis altıpas üzerine ortasını yapıyor ancak Ahmet Yılmaz Çalık topu uzaklaştırıyor. 

28. dakika: Yunanistan defansının uzaklaştırdığı topa sahip olan Mehmet Topal, ceza sahası dışı sol çağrazdan şutunu çekiyor ancak top üstten auta çıkıyor. 

26. dakika: Orta alanda Oğuzhan Özyakup'un kazandığı top ile başlayan atakta Cenk Tosun pasını Hakan Çalhanoğlu'na veriyor. Hakan, ceza yayının hemen üzerinden sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top üstten auta çıkıyor. 

24. dakika: Arda Turan'ın pasında topla buluşan Ozan Tufan ceza yayının gerisinden şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor. 

23. dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Hakan Çalhanoğlu penaltı noktasına ortasını yapıyor. O noktada yükselen Mehmet Topal kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Orestis Karnezis topu rahatlıkla kontrol ediyor. 

22. dakika: Yunanistan defansından dönen topu önünde bulan Gökhan Gönül ceza yayının hemen sağından şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor. 

18. dakika: Gökhan Gönül, ceza sahası içi sağ taraftan ortasını yapıyor ancak Sokratis Papastathopoulos topu uzaklaştırıyor. 

15. dakika: Milli Takımı'mız bu dakikalarda rakip yarı alanda baskısını arttırıyor. 

12. dakika: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Jose Holebas ceza sahasına ortasını yapıyor ancak Mehmet Topal topu uzaklaştırıyor. 

9. dakika: Karşılaşmanın bu dakikaları iki takımın da yapmış olduğu top kayıpları ile geçiliyor. 

5. dakika: Vassilis Torosidis'in pasına sağ kanatta hareketlenen Kostas Fortounis için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor. 

3. dakika: Vassilis Torosidis, sağ kanatta topla birlikte ilerledikten sonra ceza sahasına ortasını yapıyor ancak Mehmet Topal topu taca gönderiyor. 

1. dakika: Ve ilk düdük çaldı. Milli Takım'a başarılar. 

Maç öncesi: Terör şehitleri için saygı duruşunda bulunuluyor.

Maç öncesi: Tribünlerden 'şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atılıyor. 

Maç öncesi: İki takım da sahada. İstiklal Marşımız okunuyor. 

Maç öncesi: Uluslararası Milli Takımlar hazırlık karşılaşmasında Türkiye ile Yunanistan karşı karşıya geliyor.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.