Türkiye'de Bir İlk : Öğretmenlere Yenileme Eğitimi

Türkiye'de Bir İlk : Öğretmenlere Yenileme Eğitimi

Tokat Valiliği, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Eğitim Fakültesi ve Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “Yenileme Eğitimleri Tanıtım Programı” gerçekleştirilerek protokol imzalandı.

Tokat Valiliği, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Eğitim Fakültesi ve Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “Yenileme Eğitimleri Tanıtım Programı” gerçekleştirilerek protokol imzalandı.

26 Haziran Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, TOGÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eren Yürüdür, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, ilçe müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir yapmış olduğu konuşmada Dünyada yaşanan hızlı değişimler nedeniyle her alanda olduğu gibi öğretmenlik mesleğinde de yenilenmenin öne çıktığını ifade etti. Bu kapsamda Üniversite ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında işbirliği yapılarak öğretmenlere yönelik yenileme eğitimlerinin başlayacağını ifade eden Özdemir emeği olanlara teşekkürlerini iletti.

TOGÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eren Yürüdür yapmış olduğu konuşmada TOGÜ'nün eğitim öğretimin yanı sıra topluma hizmet misyonu adına da önemli adımlar attığını ifade etti. Tokat’ın üniversitesi olarak Tokat ile bütünleşme anlamında önemli atılımların yapıldığını kaydeden Yürüdür topluma katkı sağlayan pek çok projenin hayata geçirildiğini söyledi. Eğitim Fakültesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak birçok konuda sinerji yarattığını belirten Yürüdür yenileme eğitimlerinin akademi toplum entegrasyonunun önemli bir örneği olduğunu belirtti. Yürüdür, projenin geliştirilmesine katkı sağlayanlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada üniversite ile ilgili bilgiler aktardı. TOGÜ'nün bu yıl 30. yılını kutladığını belirten Rektör Şahin Üniversitenin Orta ve Doğu Karadeniz’in öğrenci sayısı anlamında ikinci büyük üniversitesi olduğunu söyledi. Tokat Valiliği ve Belediye ile çok uyumlu şekilde birçok faaliyet yapıldığını söyleyen Rektör 30’un üzerinde sosyal sorumluluk projesinin paydaşlarla birlikte gerçekleştirildiğini belirtti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile de birçok işbirliğinin yürütüldüğünü ifade eden Rektör Şahin kampüs içerisinde Tarım Lisesinin faaliyet gösterdiğini ve yeni bir ilkokulun tamamlanarak eğitime başladığını belirtti.

4.jpg

Yenileme eğitimlerinin Türkiye’de ilk defa Tokat Gaziosmanpaşa üniversitesi tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayan Rektör Şahin bu ilkin örnek olarak yayılacağını ümit ettiğini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin , gelecekte fakültelerimizin tamamında bu faaliyetin başlatılacağını duyurarak katkısı olan Tokat Valisine, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve öğretim üyelerine teşekkürlerini iletti.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu yapmış olduğu konuşmada yenileme eğitimleri projesinin ülkemize de örnek teşkil edebileceğini ifade ederek bu projenin Tokat’ta başlamasının mutluluk kaynağı olduğunu söyledi. Üniversitelerin genelde şehirlerle entegre olma noktasında sorun yaşadığını belirten Vali Hatipoğlu bunun tam aksine TOGÜ’nün şehre entegre konusunda fazlasıyla katkıda bulunduğunu belirtti. Vali Hatipoğlu öncelikle Eğitim Fakültesinde başlayacak olan daha sonra diğer fakültelerde de uygulanacak yenileme eğitimlerinin hayırlara vesile olmasını dileyerek katkıda bulunanlara teşekkür etti.

3.jpg

Açılış konuşmaları akabinde Yenileme Eğitimleri protokolü imzalandı. Sonrasında Üniversite Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yenileme eğitimleri programı kapsamında derslere kayıt aşamaları anlatıldı. Öğretmenlerden gelen soruların da cevaplanması ile program son buldu.

1-1.jpg2.jpg5-001.jpg6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.