Türkiye'de kaç internet kullanıcısı var?

Türkiye'de kaç internet kullanıcısı var?

Mediascope Europe 2010 araştırmasına göre, Türkiye'de her hafta 16 yaş ve üzerinde 18.2 milyon kişi internet kullanıyor.

Mediascope Europe 2010 araştırmasına göre, Türkiye'de her hafta 16 yaş ve üzerinde 18.2 milyon kişi internet kullanıyor.

Avrupa İnteraktif Reklamcılık Birliği'nin (EIAA) internet, radyo, televizyon, mobil, gazete ve dergi kullanım alışkanlıklarına odaklanan Mediascope Europe 2010 araştırması sonuçlarına göre, Türkiye'de her hafta internet kullanan 16 yaş üzeri 18.2 milyon kişi buluyor.
Türkler interneti en çok e-posta okumak için (yüzde 57), sohbet etmek için (yüzde 55), film ve TV ya da video klip izlemek için (yüzde 39) kullanırken, en çok ziyaret ettiği internet siteleri ise yüzde 49 ile haber, yüzde 37 ile emlak, yüzde 34 ile bankacılık ve finansal hizmetler ve yüzde 32 ile kişisel bakım ürünleri tanıtıp satan siteler şeklinde sıralanıyor. Microsoft Türkiye'nin liderliğinde İstanbul'da gerçekleşen Avrupa İnteraktif Reklamcılık Birliği (EIAA) toplantısında Mediascope Europe 2010 araştırmasının sonuçları açıklandı.

-GAZETE VE DERGİ OKUMADAN DAHA FAZLA İNTERNETE ZAMAN AYRILIYOR-

Araştırmaya göre, Türkiye'de normal bir haftada nüfusun üçte biri internet kullanıyor. Bu kullanıcılar, haftada ortalama 10 saat internet kullanırken, bunlar arasında "Yoğun kullanıcı" olarak sınıflandırılan dörtte birlik kesim ise haftada 16 saatten fazla bir süreyi İnternet kullanarak geçiriyor. İnternet kullanımına ayrılan ortalama zaman ise Türk halkı tarafından gazete (4.4 saat/hafta) ve dergi (4.2 saat/hafta) okumaya ayrılan zamanların toplamından daha fazla.
Türkiye'de her 10 İnternet kullanıcısından altısı, her gün internete girerken, yüzde 60'lık bu oran, Avrupa'daki yüzde 53 olan ortalamanın da üzerinde. Türkler, interneti en çok e-posta okumak için (yüzde 57), sohbet etmek için (yüzde 55), film, TV ya da video klip izlemek için (yüzde 39), sosyal paylaşım sitelerinde zaman geçirmek için (yüzde 38), yorum okumak için (yüzde 35) ve film, TV programı ya da video klip indirmek için (yüzde 34) olarak kullanıyorlar. Bu bulgu, internetin Türkiye'de hem popüler bir eğlence, hem de etkin bir iletişim aracı olarak kullanıldığını gösteriyor. Türk İnternet kullanıcılarının yüzde 80'i en az bir internet etkinliğini, yüzde 54'ü ise e- postaları hayatları için vazgeçilemez olarak nitelendiriyor.

-KULLANICILARIN YÜZDE 53'Ü AİLE VE ARKADAŞ ÇEVRESİ İLE TEMASI SÜRDÜRMEK İÇİN İNTERNETTE-

Türkiye'de internet kullanıcılarının üçte ikisi geniş bant bağlantısına sahip. Geniş bant internet kullanıcılarının yüzde 57'si kablosuz ağ bağlantısı ile internete bağlanırken bu oran da Avrupa'daki yüzde 52'lik ortalamanın üzerinde. Kullanıcıların yüzde 53'ü internet'i aile ve arkadaş çevreleri ile teması sürdürmek için kullanırken, yüzde 44'lük bir kesim tüm finansal işlemlerini İnternet kullanarak gerçekleştiriyor. Yüzde 41 oranında kullanıcı, İnternet sayesinde daha iyi ürün ve hizmetleri seçebildiklerini, yüzde 38'lik bir kesim ise çevre konularında daha güncel bilgiye ulaşabildiğini dile getiriyor.

-EN ÇOK HABER SİTELERİ ZİYARET EDİLİYOR-

Türk kullanıcıların en çok ziyaret ettiği internet siteleri ise yüzde 49 ile haber, yüzde 37 ile emlak, yüzde 34 ile bankacılık ve finansal hizmetler, yüzde 32 ile fiyat karşılaştırma ve yine yüzde 32 ile kişisel bakım ürünleri ve yüzde 31 ile giyim kuşam olarak sıralanıyor. Bir ürün ya da hizmet hakkında araştırma yapan kullanıcılar, fiyat karşılaştırma sitelerini yüzde 47 oranında önemli bir bilgi kaynağı olarak nitelendiriyor.

-İNTERNETTEN SATIN ALIN ALMALARDA KİŞİ BAŞI HARCAMA 623 EURO-

Türkiye'de kullanıcıların yüzde 91'i, internet üzerinde alış veriş yapıyor. Son altı ayda, her bir kullanıcının satın aldığı ürün adedi ortalaması 15 oldu. Yine bu dönemde kişi başı ortalama harcama da 623 Euro olarak gerçekleşti. ANKA

Etiketler :