Türkiye'deki yatlar kıyılarda Türk bayrağı kullanacak

Türkiye'deki yatlar kıyılarda Türk bayrağı kullanacak

Binali Yıldırım, kıyılarımızda bulunan ve yabancı bayrak asarak vergiden kaçan Türk yatlarıyla ilgili düzenleme yapıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Tuzla-Sedef Tersanesi'nde gemi uğurlama törenine katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım, geminin kıçına yabancı bayrak asarak vergiden kaçanlara da sürpriz yaptı.

TÜRKİYE'DEKİ YATLAR TÜRK BAYRAĞINA GEÇECEK

"'Artık biz Türkiye'nin kıyılarında yabancı bayraklı gemiler dalgalansın istemiyoruz' dediniz. 'Limanlarımıza başka ülkelerin bayrağını kıçlarında dalgalandıran yatlar olmasın' dediniz, bunun için düzenlememizi yaptık.  Önümüzdeki hafta düzenlememiz yürürlüğe girecek. Artık Türkiye'deki bütün yatların Türk bayrağına geçmesinin önünü açmış olduk."

AĞAOĞLU DA ASMIŞTI

Son olarak Ali Ağaoğlu, yat sahibi birçok ünlü isim gibi az vergi ödemek için milyon dolarlık yüzen sarayına, Türk bayrağı yerine Amerikan bayrağı asmıştı.

Türkiye'deki yatlar kıyılarda Türk bayrağı kullanacak

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Dünya  nüfusunun 5'te birinin hala elektriğe ulaşamadığını düşünürsek çok önemli sosyal sorumluluğu da yerine getiriyor. Burada yapılan gemiler insanların en temel ihtiyaçlarını karşılıyor.

Türkiye son 14 yılda, bir Türkiye'yi üçe katlamadı, küresel dış yardımlarda da dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girdi. 3 milyar dolar kadar destek oluyor, onların sorunlarının azalması için katkı sağlıyor.

DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ ÜLKELERİ ARASINA GİRDİ

Türkiye son 14 yılda, bir Türkiye'yi üçe katlamadı, küresel dış yardımlarda da dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girdi. 3 milyar dolar kadar destek oluyor, onların sorunlarının azalması için katkı sağlıyor. Denizcilik sektörünün dünyadaki küresel krizden en fazla etkilenen sektör. Dünya ticaretindeki daralma en önce denizcilik sektörünü etkiliyor. Türkiye'nin gemi inşaat sektörü krizden çıkabilecek yolları geliştirmeyi başardı.

BAZI TEDBİRLER ALIYORUZ

Bütün sektörün hareketliliğini devam ettiren, denizcilik sektörümüze teşekkür ediyorum. Biz de bu kriz sürecinde bazı tedbirleri alıyoruz. Üç önemli karar aldık. Uluslararası gemi siciline kayıttan dolayı sıkıntılar vardı. Armatörlerimizin kayıtlarıyla ilgili sorunlarını çözdük. Tersanelerimizin kira sürelerini 49 yıla çıkardık, bunların yıllık kira ödemelerini de indirdik. 'Artık ben Türkiye'nin kıyılarında yabancı bayraklı gemiler dalgalansın istemiyoruz' dediniz. Önümüzdeki hafta düzenlememiz yürürlüğe girecek. Artık Türkiye'deki bütün yatların Türk bayrağına geçmesinin önünü açmış olduk."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.