Türkiye'den 137 bin yabancı ev aldı

Türkiye'den 137 bin yabancı ev aldı

Türkiye'de gayrimenkule yatırım yapan yabancıların sayısı 136 bin 967 kişiye ulaştı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre,Türkiye’de gayrimenkul sahibi yabancıların başında İngilizler ve Ruslar geliyor. 36.478 İngiliz ve 13.590 Rus’un Türkiye’de taşınmazı bulunuyor. Ayrıca 13.192 Alman, 8.272 Norveçli, 5.945 İrlandalı, 5.543 Danimarkalı, 5.538 Hollandalı, 4.803 Iraklı, 4.672 Belçikalı ve 4039 Kuveytli Türkiye’de taşınmaz satın aldı.

ANTALYA İLK SIRADA

Mülk edinmek isteyen yabancılar, en fazla Antalya’yı tercih etti. Antalya’da 56.600 yabancının taşınmazı bulunuyor. Yabancılar için ikinci gözde şehir Muğla’da ise 22.892 yabancı uyruklu gayrimenkul sahibi oldu. Aydın’da 20.347, İstanbul’da 19.217, Mersin’de 4045, İzmir’de 3578 yabancı, taşınmaz satın aldı. Bursa, Yalova, Ankara ve Sakarya da yabancıların ilgi gösterdiği şehirler arasında yer alıyor.

HAVASI İYİ VE UCUZ

Merkezi İngiltere’de bulunan uluslararası gayrimenkul şirketi Spot Blue Müdürü ve Türkiye gayrimenkul uzmanı Julian Walker, İngilizlerin ve Kuzey Avrupalıların, kendi ülkelerinde bulamadıkları iklim koşulları ve hayatın daha ucuz olması nedeniyle Türkiye’den yazlık evaldıklarını bildirdi.

Yabancıların Ege ve Akdeniz’deki sahil kesimlerini tercih ettiklerini ifade eden Walker,“Altınkum, Side, Kalkan ve Fethiye İngilizler tarafından tercih edilirken, Almanlar ve İskandinav ülke vatandaşları daha çok Alanya ve Belek’i tercih ediyor. Bodrum civarı çok uluslu fakat son zamanlarda zengin Rusların akınına uğradı” dedi.

ORTADOĞULU YATIRIMCI BAHÇEŞEHİR'İ SEÇİYOR

Sadece kira geliri kazanmak isteyen yatırımcıların, yeni inşa edilmiş evleri almak için İstanbul’un Bahçeşehir, Beylikdüzü, Halkalı ve Esenyurt bölgesine yöneldiklerini dile getiren Walker, buralardaki gayrimenkullere daha çok Ortadoğulu yatırımcıların alıcı olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.