'Türkiye'nin ADI DEĞİŞSİN' teklifi

'Türkiye'nin ADI DEĞİŞSİN' teklifi

Yılmaz, Başbakan Erdoğan"a ilginç bir teklifte bulundu.

Milliyetçi Muhafazakar Oluşum Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ilginç bir teklifte bulunarak, ‘Türkiye’ adının değiştirilmesini istedi. Yılmaz, “Bir cihan imparatorluğu devamı olan Türk devletinin adının Büyük Türkiye Cumhuriyeti olması çok daha şık ve gerçekçi olabilir” dedi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada tek başına Türkiye isminin Türk milletinin gücünü yeteri kadar yansıtmadığını savunarak, “Tarihi insanlıkla başlayan, sınırları Adriyatik’den Çin setine uzanan ve yer yüzüne nizam veren bir millet için daha büyük hedefler içeren bir isim konulmalıydı. Suriye ya da Irak gibi tekil bir isim almış olması talihsizliktir” dedi.

Türkiye gibi tarihi ve milleti güçlü bir ülkeyi tarif etmekte ‘Türkiye’ adının tek başına psikolojik yeterliliğe sahip olmadığını öne süren Yılmaz şöyle devam etti:

Almanya, Fransa ve bazı Avrupa ülkeleri tarihleri sıradan ve çok güçlü temellere dayanan ülkeler değillerdir. Bu nedenle böyle sıradan ülkeler gibi tek başına tekil alınan ‘Türkiye’ ismi, Türk milletini psikolojik sınırlama içerisinde tutarak nesillerimizin büyük bir aslın ve ceddin çocukları olduğu hissini zayıflatmaktadır. Bu konuda bir düzeltmeye gidilebilir. İngiltere hangi tarihi ile Büyük Britanya ya da Amerika neden Amerika Birleşik Devleti gibi psikolojik güç yansıtan isimlere sahipken bize bir tekil isim konuldu. Biz millet olarak bir yerlerde yanlış yapmaya zorlanıyoruz. Bir cihan imparatorluğu devamı olan Türk devletinin adının ‘Büyük Türkiye Cumhuriyeti olması çok daha şık ve gerçekçi olabilirdi. Böyle bir isim kendine güveni de yansıtan toparlayıcı olabilirdi. Bu nedenle ‘Türkiye’ isminin ‘Büyük Türkiye Cumhuriyeti’ olarak değiştirilmesini Hükümet ve muhalefetin düşünmesini ve TBMM’de tartışmaya açılmasını Sayın Başbakana öneriyorum.”

Etiketler :