Türkiye'nin damgasını Vurduğu fuar

Türkiye'nin damgasını Vurduğu fuar

İskandinavya ülklerinin en büyük fuarı kabul edilen, ''Göteborg Turizm Fuarı'' nda Türkiye 22 firma ile ön plana çıktı.

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM

İskandinavya’nın en büyük turizm fuarı olan ''Göteborg Turizm Fuarı'' 28. kez kapılarını açtı. 50 bin ziyaretçinin beklendiği fuarda Türkî’ye 22 firma ile en büyük stantlardan birini açtı.

İsveç’in 2. Büyük şehri Göteborg’da gerçekleşen İskandinav ülkelerinin en büyük turizm fuarına, dünya'nın 79 ülkesinden turizm firmaları katılıyor. Fuarda Türkiye ile birlikte Yunanistan, İspanya, İsveç, Danimarka ve Almanya en büyük stantları açtılar. Fuarda bu yıl açık olduğu süre içinde 50 bin ziyaretçi beklendiği kaydedildi. 

      Stockholm'den Göteborg'daki fuara çok sayıda gazeteci ve tur sahiplerini taşıyan trende ise, konuklara Antalya'dan gelerek fuara katılan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği tarafından çeşitli hediyeler dağıtıldı ve Türkiye'nin turistik yerleri tanıtıldı. 

      Turizm fuarını gezen konuklara Türk lokumu ikram eden ve sorularını yanıtlayan Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği Turizm Müşaviri Filiz Köse, müşavirlik ve Türk Hava Yolları ile birlikte fuarda 22 Türk firmasının yer aldığını söyledi. Kuzey ülkelerinde bu yılın turizm açısından Türkiye'nin altın yılı olmasının beklendiğini de kaydeden Köse, ''İsveç ve Norveç'ten Türkiye'ye giden turist sayısında 2011 yılı içinde yüzde 15 artış bekliyoruz'' dedi. 

      Fuarda, bu yıl ilk kez sağlık, yaşlı ve özürlülere yönelik tanıtımların yapıldığını da kaydeden Köse, ayrıca, golf turizmine İsveçlilerin ilgisini çekmek için bu yönde de katılımlar olduğunu söyledi. 

      Fuarda Antalya Belek'teki golf tesislerini tanıtmak amacıyla stantlar açılırken, fuarı gezmeye gelenler için stant önünde mini golf alanı kuruldu. Fuar boyunca mini golfta en iyi sonucu elde edecekler arasından çekilecek kurada, bir kişiye iki kişilik Antalya'ya THY uçak bileti ile birlikte, konaklama ve golf oynama imkânı verilecek. 

      Bu arada, Göteborg Turizm Fuarı'na girişte, bazı kişiler tarafından, ''Güneş, kum ve işkence. Tunus, Mısır ve Libya'ya tatile gitmeyin'' yazılarının bulunduğu el ilanları dağıtıldı.  

Etiketler :