Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

ERBİL (AA) - Irak'ın Erbil kentinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nun ev sahipliğinde düzenlenen...

ERBİL (AA) - Irak'ın Erbil kentinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nun ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe konsolosluk çalışanları, Uluslararası Maarif Okulu ve Türk Kızılay Irak Delegasyonu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Muavin Konsolos Emir Teker, Cumhuriyetin 99. yıl dönümü ve Cumhuriyet Bayramını en içten dilekleriyle kutladığını belirtti.

Teker, konuşmasına şöyle devam etti:

"Muasırlaşma yolunda atılan adımlar ve uygulanan reformlarla dünyanın dört bir yanında örnek gösterilen Cumhuriyetimiz, bugün modern ve büyük bir ülke olarak geleceğe emin adımlarla yürümektedir.

Aziz milletimiz büyük fedakarlıklarla inşa edilen Cumhuriyet sayesinde elde ettiği kazanımlardan ve bilhassa bağımsızlığı ile hürriyetinden asla vazgeçmeyeceğini tarih boyunca birçok defa kanıtlamıştır."

Teker, "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve emsalsiz fedakarlıklarıyla vatanımızı var eden şehit ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Muavin Konsolos Teker, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim vesilesiyle yayımladığı mesajı okudu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.