TÜRKİYE'NİN İHTİYACI OLAN '' ORTAK AKIL '' YURTDIŞINDAN GELDİ

TÜRKİYE'NİN İHTİYACI OLAN '' ORTAK AKIL '' YURTDIŞINDAN GELDİ

T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından 10-13 Ocak 2013 tarihlerinde Antalya Miracle Resort Hotel’de gerçekleştirilen olan '' Ortak Akıl Platformu Çalıştayı ''’na Dünya'dan farklı kıtalardan Amerika'dan Bosna Hersek'

 

T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından 10-13 Ocak 2013 tarihlerinde Antalya Miracle Resort Hotel’de gerçekleştirilen olan '' Ortak Akıl Platformu Çalıştayı ''’na Dünya'dan farklı kıtalardan  Amerika'dan Bosna Hersek'e  Sudan'dan Macaristan'a Almanya'dan İngiltere'ye yirmi  ülkeden STK temsilcisi, işadamı, akademisyen, kamu, medya temsilcileri ve toplumun farklı kesimlerinden yüzden fazla kişi katıldı. Daha önce geçen yıl nisan ve haziran ayında Afyon ve Ankara'da iki kez gerçekleştirilen çalıştay bu defa Antalya'da gerçekleşti.

 

Yoğunluklu '' Diaspora '' kavramının konuşulduğu çalıştaya coşkulu ve heyecanlı bir katılım hakimdi.

T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç açılış konuşmasında, dünyanın farklı coğrafyalarından, çok uzun yollardan gelen misafirlerimiz hoş geldini Yurtdışında sizlerin bilgi birikiminiz çok fazla.  Burada herkesin katkı sağlamasını  hedefliyoruz. Yurtdışındaki sorunların tamamı Türkiye'de çözümlenecek diye bir şey yok. Belki bir çoğu bulunduğunuz ülkede çözümlenecek sorunlar. Bugün bu sorunları  hep birlikte durum tesbiti edeceğiz dinleyeceğiz.

Stratejik yönetim kurgulaması ve öneri geliştirme oluşturacak. Ortak akıl platformu geniş katılımlı bir çalıştay yönetimidir. Birilerinin konuştuğu, diğerlerinin dinlediği bir proğram olmayacak. Sizlerle interaktif bir ortamda swot analizi yaparak sürdüreceğiz bu çalıştayımızı. Modern yönetimlerde verilen hizmeti beğenmediğinde reddetme hakkına sahiptir. Ben ve ekibim bu anlayış ve çalışmayla hizmet etme aşkındayız. Yapacağımız çalışmalar ve değerlendirmeler yakın, orta ve uzun vadelere yayıp gerçekleştireceğiz, dedi. Başkan Kemal Yurtnaç ve Başkan Yardımcıları Dr. Gürsel Dönmez, Ahmet Algan ve Mehmet Köse'de  üç gün çalıştay sürecinde misafirlerle birlikte oldu. Çalıştay'da dünyanın farklı ülkelerinden yurtdışındaki vatandaşlarımızı ilgilendiren çok değişik öneriler masaya yatırıldı.

Macaristan'dan katılan Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz'da sunmuş olduğu bir çok durum tesbitinden dört tanesi en yüksek ilgiyi gören maddeler oldu.

 Türkiye gelişirken yurtdışındaki Diasporamızda gelişiyor.

 Öne çıkan teklifler ise;

1.  Yurtdışında 155 ülkede 6 milyondan fazla insanımızın diplomatik temsilciliklerimizde daha etkin görev alma konusunda, gerekirse pozitif ayrımcılık yapılarak görev verilmeli.

2. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Yunus Emre Enstitüsünün kurulması bir fırsattır. Bu kurumlar daha etkin ve dinamik bir şekilde faaliyetlerini sürdürmelidir.

3. Dinleyen, okuyan, üreten ve geliştiren bir Türk topluluğunun yaygınlaştırılmasında etkin olmalıyız.

4. Tüm dünya coğrafyasına yakın bir fiziki topraklarda bulunan bir Türkiye var. Bu imkanı üst seviyede değerlendirmeliyiz.

Bu tesbitler çalıştay sonunda yayınlanacak kitapçıkda da yer alacak.

Başkan Şahbaz'da '' Modern gelişen dünyaya Türkiye'nin yöneticilerinin de ayak uydurma yönünde ilerlediğine şahidiz. Son yıllarda Türkiye'deki ekonomik, sosyal ve siyasi konulardaki müsbet gelişme biz yurtdışındaki işadamlarımızı da olumlu yönde etkilemektedir. STK'larının Türkiye dışında etkin bir şekilde faaliyette bulunuyor olmaları, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlarımızın yurtdışı seyahatlerinin son yıllarda yoğunlaşması hep bunlar olumlu gelişmelerdir. Üçüncüsü yapılan Ortak Akıl organizasyonunun faydalarını saymakla bitiremeyiz. Dünyanın farklı kıtalarındaki dostlarımızla hasbihal etme fırsatı bulduk. Birçok gelişmeyi, değişimi uzaklardan gelerek burada bir arada olduğumuz eski dostlarımızın ağzından dinleme imkanımız oldu. 

Türkiye gelişirken yurtdışındaki Diasporamızda gelişiyor. Sesimize ve isteklerimize kulak veren 

 

Başbakanlık Yurtdışı 
Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı 

Kemal Yurtnaç'a teşekkür ediyoruz. Bu toplantıların
 

 

 periyodik şekilde yapılmaya devam edilmelidir. dedi

 

Müsiad Avusturya Başkanı Faruk Can ise, uzaklardan buralara kadar geldiğimize değer bir çalışma ve organizasyonu hazırlayanlara, bizleri dinleyenlere teşekkür ediyoruz dedi.

 

Bosna Hersek BİGMEV Başkanı Muzaffer Çilek ise organizasyonun kusursuz oluşunu takdir ile karşılıyorum dedi.


Çalıştay sonuçları kitap haline getirilerek katılımcıların da bilgisine sunulacak.

 Yurtdışından gelen tüm misafirler çalıştayın verimli olduğunu söyleyerek mutlu ve memnun bir şekilde ülkelerine döndüler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.