"Türkiye'nin kaderi bizim kaderimizdir"

"Türkiye'nin kaderi bizim kaderimizdir"

Ali Kerimli’den kardeş ülkeye güçlü destek…

" Bu terör Türkiye'nin dünyada her geçen gün artan gücünün birçoklarının rahatsız olması ile ilgilidir"  

" Azerbaycan yönetimi sadece sözde de
ğil, uygulamalarıyla daterör örgütünün faaliyetlerini yasaklansın. "
"Türkiye'nin kaderi Azerbaycan'ın da kaderi.Türk halkı bilsin ki, bu derdi Azerbaycan'daki soydaşları da paylaşıyor.Bugün Azerbaycan'ın da gündemindeki önemli konulardan biri işte Türkiye'de terör sonucunda asker ve polislerin şehit olmasıdır ".

Bu sözler Azerbaycan Halk Cephesi  Başkanı Ali Kerimli’ye ait.

Kerimli yaptığı açıklamada,terörün bir insanlık suçu olduğunu belirterek Türkiye yönetimi ve halkı ileşehit ailelerine başsağlığı verdi.
     Terörün Türkiye'yi  yine  arkadan vurduğunu söyleyen Ali .Kerimliolup bitenleri Ankara'nın dünyada artan nüfusu ile ilişkilendirdi.

 Kerimli ;

"Türkiye'nin dünyada ve bölgede gücünün her geçen gün artması birçoklarını rahatsız etti” diye konuştu.
 

Kerimli açıklamasında,

" Terörün mensubiyeti olmuyor, bütün dünya teröre karşı tek vücut olmalıdır.Türkiye'deki PKK terörüne karşı da uluslararası toplum sert, yeterli tepki göstermelidir.Türkiye veAzerbaycan’ın teröre karşı aldığı ortak tavır diğer , teröre karşı olduğunu bildiren tüm devlet ve kurumları PKK terörüne karşı da sert tepki göstermeye yöneltecektir.Terörün sonlandırılması için etkili uluslararası önlemler alınmalıdır " dedi.


Yaşananbu trajedininTürk halkını sarsamayacağını vemilletin bütünlüğüne helal getiremeyeceğini ifade eden Kerimli, Türkiye’nin aldığı önlemler sonucu terörün sonunun geleceğini kaydetti

Kerimli açıklamasında,

" Türk halkı bu gergin ortamdabirliğini, bütünlüğünü koruyarak kendi iradesi ve gücüyleterör örgütünü ve ağır neticeleriniortadan kaldırarak dünyaya önemli mesajlar vermesini diliyorum “ şeklinde konuştu.


Azerbaycan yönetiminin de iki ülke kardeşliğine uygun tutum sergilemesini isteyen Kerimli

"Halk olarak biz Türkiye'nin acısını aynı derecede paylaşıyoruz.Azerbaycan devletinin de stratejik NATO müttefikine yakışan tarzda davranmasını bekliyoruz.Azerbaycan'la Türkiye arasında Stratejik Ortaklık Konseyi bir an önce harekete geçmelidir.Tüm konularda Azerbaycan ile Türkiye'nin tavrı aynı olmalıdır.Nihayet, yaşananlar Azerbaycan yönetimini ona sevk etmelidir ki, sadece sözel, basın konferanslarında değil, uygulamada da terör örgütü PKK’ nın faaliyetleriAzerbaycan'da kanunla yasak edilsin. En önemlisi, bu, Azerbaycan halkının isteğidir.Türkiye halkı bilsin ki, Azerbaycan bu zor günlerde onunla beraberdir ".

Nigar Börek

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.