'Türkiye'nin yanındayız'

'Türkiye'nin yanındayız'

Pakistan: Cesur ve ilkeli bir duruş sergileyen Türkiye'nin yanındayız

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü arayarak İsrail saldırısını kınadı.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre dün akşam gerçekleştirilen telefon görüşmesinde Zerdari, bu trajik olaydan duyduğu üzüntüyü belirtti ve İsrailli komandoların saldırısı sonucunda Türk gemisinde hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi. Zerdari, Pakistan?ın İsrail tarafından insani yardım taşıyan bu gemiye karşı gerçekleştirilen bu küstah saldırıyı kınadığını ve yardım misyonu taşıyan insanların öldürülmesinin insanlık dışı, vahşice bir olay olduğunu ve açıkça uluslararası kanun ve normların ihlal edildiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Zerdari, Pakistan'ın bu trajik saldırı karşısında, cesur ve ilkeli bir duruş sergileyen Türkiye'nin yanında olduğunu söyledi. İsrail'in Gazze ablukasından ve insan haklarının ihlalinden Pakistan'ın ciddi kaygılar duyduğunu ifade eden Pakistan lideri, Filistinlileri bu meşru davalarında net bir biçimde desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Zerdari ayrıca, Pakistan'ın Türkiye'nin çabalarından ve özellikle BM Güvenlik Konseyi'ni toplantıya çağırmasından ve Konsey'in bildiriyi kabul etmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi. Zerdari, Pakistan'ın da konuyla ilgili olarak İslam Konferansı Teşkilatı'na acil toplantı çağrısı yaptığını ve saldırıya karşı ortak bir tepki verilmesini istediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül ise Pakistan liderine Türkiye'nin kararlarına ve Filistin'e yapılacak insani yardım amaçlı hareketlere verdikleri açık destekten dolayı teşekkür etti. Ayıca, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin uluslararası toplumdan gerçekçi adımlar atarak, İsrail'in masum Filistinlilere ve insani yardım misyonlarına karşı saldırılarına dur demesini beklediğini ifade etti.

Etiketler :