Türkiye'ye 'iç savaş' tuzağı!

Türkiye'ye 'iç savaş' tuzağı!

4 yıldır türlü oyunlarla Türkiye'yi kaosa sürüklemeye çalışan çevreler, Beşiktaş ve Kayseri saldırılarının ardından hem sokakta hem de sosyal medyada halkı kışkırtıyor.

HDP'li vekillerin ve eş başkanların Kürtleri kışkırtma çabaları sonuç vermeyince, provokasyon odakları bu kez başka bir yönteme başvurdular.

TEHLİKELİ PROVOKASYON

Geçtiğimiz hafta Beşiktaş'ta, bugün de Kayseri'de art arda gerçekleştirilen alçak saldırıların ardından hem sosyal medyada, hem de sokaklarda yoğun bir şekilde provokasyon yapılıyor.

HDP BİNALARINA SALDIRIYORLAR

Özellikle Kayseri saldırısından sonra, yurt genelinde HDP binalarına yönelik saldırılar başlatıldı. Binaları ateşe verip, söz konusu binalara farklı bir partinin bayrağını asan provokatörler, bir etnik çatışmanın fitilini ateşlemeye çalışıyorlar.

Provokatif eylemler, sosyal medyadan da kışkırtıcı mesajlar ve paylaşımlarla destekleniyor.

Bir taraftan bombalı saldırılarla Türkiye'ye yön vermeyi deneyen çevreler, bir taraftan da bu patlamaları kullanarak halkı bir birbirine düşürüp, bir taşla iki kuş vurmayı hedefliyorlar.

BATI'DA DİLLENDİRİYORLARDI

ABD ve Avrupa'da yayımlanan bazı raporlarda ve verilen demeçlerde de bir süredir "Türkiye'de bir iç savaş arzusu" göze çarpıyordu.

Son olarak geçtiğimiz hafta Eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman, bir panelde Türkiye hakkında değerlendirmelerde bulunmuş, 'Türkiye iç savaşa doğru gidiyor' demişti.

haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum