Türkiye'yi şok eden esrarengiz cinayet

Türkiye'yi şok eden esrarengiz cinayet

15 yıl önceki faili meçhulleri hatırlatan esrarengiz cinayet...

İstanbul'da kaçırıldıktan 10 gün sonra cesedi Elmadağ'da bulunan işadamı Abdurrahman Sever, dün Pendik Sahil Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Pendik Dolayoba'daki aile mezarlığına defnedildi.

Kürt işadamı, haraç, adam kaçırma, Özel Harekâtçılar... Türkiye'nin 15 yıl önce izlediği bu film yine sahnede. İstanbul'dan kaçırılan Kürt kökenli işadamı Abdurrahman Sever'in cesedi, JİTEM'in kurucusu Cem Ersever'in öldürüldüğü yerde bulundu. Çete üyeleri arasında eski bir Özel Harekatçı, eski yüzbaşı ve meslekten atılan uzman çavuşlar da bulunuyor.

90'lı yılları faili meçhul cinayetlerle geçiren Türkiye, yine esrarengiz bir cinayetle karşı karşıya. Kürt kökenli işadamı Abdurrahman Sever (55), on gün önce İstanbul'daki evinin önünden kaçırıldı. 5 milyon dolar fidye talep eden çete üyeleri, istediklerini alamayınca işadamını boğarak öldürdü. Ceset, JİTEM'in kurucusu Cem Ersever'in cesedinin bulunduğu yere yakın bir yere gömüldü. İddiaya göre, çetede eski bir Özel Harekatçı, emekli bir yüzbaşı, astsubay ve ordudan atılma uzman çavuşlar da bulunuyor. Türkiye, bu senaryoya oldukça aşina. 1992-1995 yılları arasında PKK'ya finansal destek verdiği ileri sürülen Behçet Cantürk, Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Koray gibi onlarca kişi öldürülmüştü.

İzmit'in Gebze ilçesinde kuyumculuk yapan Kürt kökenli Abdurrahman Sever, 9 Eylül'de İstanbul-Pendik'teki evinin önünden silah tehdidiyle kaçırıldı. Kendisinden haber alınamaması üzerine ailesi emniyete başvurdu. Güvenlik güçleri, Sever'in son olarak arsa bakmaya gittiği Gebze'deki MOBESE kameralarından yanındaki Mine D.'nin görüntülerini tespit etti. Kadının izini süren polis, başında ordudan atılan 'Paşa' kod adlı eski Özel Harekatçı İlyas K.'nin bulunduğu 6 kişilik bir çeteye ulaştı. Aralarında emekli bir yüzbaşı, eski bir astsubay ve ordudan atılan uzman çavuşların da bulunduğu isimler gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgularında, Sever'i Ankara'ya götürdüklerini ve ailesinden istedikleri parayı alamayınca öldürerek Elmadağ'a gömdüklerini söyledi. Jandarma ekipleri, önceki gece şahısların tarif ettikleri Elmadağ'a bağlı Ediye köyü yakınındaki Ustabay Çiftliği'ne gitti.

ERSEVER'İN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ YERE GÖMÜLMÜŞ

Tarlada yapılan kazıda Abdurrahman Sever'in cesedine ulaşıldı. 10 gün önce gömüldüğü belirlenen ceset, gece savcının incelemesinin ardından Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Sever'in gömüldüğü yerin, JİTEM'ci Cem Ersever'in öldürüldüğü bölgeye çok yakın olması dikkat çekti. İddiaya göre cinayet şöyle gerçekleşti: Kuyumcu Sever, İstanbul'dan arsa gösterme bahanesiyle Mine D. tarafından çağrıldı. Aralarında İlyas K. ve meslekten atılan uzman çavuşların da bulunduğu suç örgütünce kaçırıldı. Zanlılar, işadamını, "PKK'yı sen zengin ettin. Bize örgüt adına para vereceksin." diyerek tehdit etti. Daha sonra ailesi aranarak 5 milyon dolar fidye istendi. Şahıslar, fidyeyi alamayınca kuyumcuyu iple boğarak öldürdü. İlyas K., suça ortak olmaları için diğer zanlıların da ipten tutmalarını sağladı. Zanlılar, ayrıca işadamının otomobilini soruşturmayı yürüten ekipleri şaşırtmak için Yozgat'ın Yerköy ilçesinde ateşe verdi.

Zanlılar, savcılıktaki sorgularının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Eski bir astsubay olan zanlının bordo bereli olarak görev yaptığı, öldürülen işadamının gömüldüğü yerin bordo berelilerin eğitim yaptığı alan olduğu öğrenildi. Polis aynı alanda başka cesetlerin de olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

ZAMAN

Etiketler :