Türkmen lider evinde infaz edildi

Türkmen lider evinde infaz edildi

Irak'ın kuzeyinde Musul kentinde üst düzey bir Türkmen yetkilinin evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Irak'ın kuzeyinde Musul kentinde üst düzey bir Türkmen yetkilinin evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği bildirildi. Cinayet Türkmen lider Ahmed Efendi'nin çocuğunun yanında işlendi..

 

Polis ve Türkmen toplumu, Türkmen Cephesi yürütme kurulu üyesi Yavuz Ahmed Efendi'yi evinde öldüren silahlı kişilerin kaçtığını belirtti.

 

Türkmen milletvekili Safaeddin Arkij yaptığı açıklamada, silahlı saldırganların Türkmen yetkilinin evinin kapısını çaldıktan sonra oğlundan babasını çağırmasını istediklerini, gelince de ateş ettiklerini anlattı.

 

Türkmen milletvekili, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Türkmen toplumu yöneticilerini arayıp, Türk halkının başsağlığı dileklerini ilettiğini bildirdi.

 

Bu arada, Musul'da bir polis devriyesine atılan el bombasının patlaması bir çocuk öldü, 4 kişi yaralandı. Musul'un kuzeyinde de bir kişi silahlı saldırganlarca öldürüldü.

 


 

Etiketler :