Türkmenistan’da Miraç Kandili münasebetiyle, Türkiye’deki depremlerde ölenler için dua edildi

Türkmenistan’da Miraç Kandili münasebetiyle, Türkiye’deki depremlerde ölenler için dua edildi

Türkmenistan’da, Miraç Kandili münasebetiyle “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde vefat edenler için dua...

AŞKABAT (AA) Türkmenistan’da, Miraç Kandili münasebetiyle “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde vefat edenler için dua edildi.

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliği Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Togan Oral, büyükelçilik müşavirleri ile çok sayıda Türkmen ve Türk vatandaşı katıldı.

Programın açılışında bir konuşma yapan Din Hizmetleri Müşaviri Cavit Yıldız, Miraç Kandili'nin İslam tarihinde "hüzün yılı" diye adlandırılan bir yılda meydana geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bizler de bugün hüzünlüyüz çünkü canlarımızı kaybettik. Ama en büyük tesellimiz evini hayır kurumuna dönüştüren aziz millete sahibiz, elleriyle betonları kazıyan kahramanlara, insanlara sahibiz. Bizler de dayanışma içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde, bu asil millete sahip olarak güçlü devletimiz ile birlikte bu sıkıntıları elbette ki atlatacağız, buna inanıyorum.”

Büyükelçi Oral, özel bir gece vesilesiyle bir araya gelmeyi ve depremlerdeki şehitler için dua etmek istediklerini vurgulayarak, “Bir araya gelelim, bir birimizden güç alalım. Birbirimize destek olalım. İnşallah bugünleri dayanışma içinde geçirelim ama unutmayalım.“ şeklinde konuştu.

Depremlerin olacağını ancak bu acıların bir daha yaşanmamasını temenni eden Oral, “Biz dünyanın belki en güzel ülkesinde yaşıyoruz ama demek ki her şeyin bir bedeli var. Bizim de bu gerçeği iyi tahlil edip ve artık gerekli dersleri çıkarıp, bu acıların bir daha yaşanmaması için ne gerekiyorsa, devlet olarak ve vatandaşlar olarak gereken tüm tedbirleri zamanlıca inşallah alalım.” ifadelerini kullandı.

Duanın gücüne inandığını kaydeden Oral, “İnşallah dualarımız kabul olsun, kayıplarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımız acil şifa bulsun. Kalplerimizdeki yaralar da inşallah iyileşsin. Hep birlikte dua edelim.” dedi.

Program, Türkiye’deki depremlerde vefat eden şehitler için edilen duayla son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum