Türköne, Erdoğan'a hakaretten mahkemede

Türköne, Erdoğan'a hakaretten mahkemede

Paralel medyanın amiral gemisi Zaman Gazetesi'nde yazan Mümtazer Türköne, Erdoğan’a “Hakaret” suçundan hakkında açılan davada ifade verdi. Duruşmada 'suçsuzum, beraatimi isterim" dedi. Türköne'nin 1 yıldan 2 yıla kadar hapsi isteniyor.

2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

16 Mart 2014 tarihli köşe yazısında o tarihte Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Hakaret” suçundan açılan davaya başlandı. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Hakaret” suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Mümtüzer Türköne ile avukatı Hasan Günaydın katıldı.

 

DESTEK DUMANLI'DAN

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhümit Bilici, Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu ile Zaman Gazetesi’nin yazarları da Türköne’ye destek olmak için adliyeye hazır bulunan isimlerdi.

 

BERAT İSTEDİ

Mümtazer Türköne, dava konusu yazıda kullandığı kelimenin hakaret içermediğini belirterek, “Psikiyatristlerin ve analitik psikiyatri ile meşgul olanların kullandığı teknik, tıbbi anlamın dışında, ölümü bir siyasi değer olarak yüceltme tavrına karşı bir eleştridir. Bu eleştiride haklı olduğumu düşünüyorum. Beraat kararı verilmesini talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

 

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen yıl hazırlanan iddianamede, Zaman Gazetesi yazarı Mümtazer Türköne’nin 16 Mart 2014 tarihli köşe yazısında o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a “N….” dediğini, bu yazı üzerine Cumhurbaşkanı’nın Avukatı Ahmet Özel’in şikayeti üzerine hakkında “Kamu görevlisine hakaret” suçundan soruşturma başlatıldığı belirtildi. İddianamede, Türköne’nin “Kamu görevlisine hakaret” ettiği belirtilerek 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması isteniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.