Boyner: Lugatımda korku yok!

Boyner: Lugatımda korku yok!

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, düelloda çıtayı yükseğe koydu. Lügatinde korku olmadığını söyleyen Boyner, "Korkarsanız bir şey yapamazsınız. Benim lügatimde öyle bir şey yok" dedi.

Hükümetin 4+4+4 kademeli eğitim sistemini açıklamasından sonra başlayan tartışmada en sert tepkiyi veren TÜSİAD oldu. TÜSİAD adına açıklama Başkan Ümit Boyner'den geldi. TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, “Kademeli eğitimi desteklememiz mümkün değil, bu kız çocuklarının eğitime katılımında sorun yaratır” diye açıklama yaptı.

 
AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Boyner’e “Verilen tepkiler tamamen bayat, çağdışı ve Türkiye gerçeklerinden uzak tepkilerdir" dedi. Erdoğan, bununla da kalmadı ve "TÜSİAD’ın statükoculuğu savunması, ibretlik bir durumdur. Kusura bakma TÜSİAD senin arzun olmayacak” cevabını verdi.
 
Erdoğan, TÜSİAD'a yüklenmeye grup toplantısı konuşması sonrasında da devam etti. Şu çıkışı yaptı:
 
“Bizim, eğitimle ilgili telafi çabalarımızın önünü kesmek adına, kör ideolojiyle zihinleri bulandırıyorlar. Biz, seçkinlerin, elitlerin, patronların hükümeti değiliz.”
 
Ancak, TÜSİAD’ın yeni eğitim sistemine çıkışıyla başlayan tartışmanın burada kalmayacağı anlaşılıyor. Boyner, SKY360 televizyonunda katıldığı bir programda konuya ilişkin sorulara cevap verdi.
 
“Oturmamış demokrasi kültüründe kategorize etmek kolaylaşıyor” diyen Ümit Boyner, “TÜSİAD’a vurmanın dayanılmaz bir cazibesi var galiba” dedi.
 
TÜSİAD Başkanı Boyner, tartışmadan geri adım atmayacağına ilişkin daha net ifadeler kullandı:
 
“Bir fikir beyan ederken net, saygılı ve objektif olmak zorundasınız. Bu bütün taraflar için geçerli. Açıkçası demokrasilerde böyle bir eşitlik ve diyalog ortamı bulmak lazım. Yoksa demokrasi bulamayız. Korkarsanız bir şey yapamazsınız, benim lügatimde öyle bir şey yok.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum