İşte patronların kabine yorumu

İşte patronların kabine yorumu

Türkiye'nin sivil toplum kuruluşları TİM, İTO, İSO, MÜSİAD, TUSKON, AGSD, GSO, İMSAD, MTSO 61. hükümetin kabinesini yorumladı. İş dünyasında tek görüş hakimdi.

TİM BAŞKANI MEHMET BÜYÜKEKŞİ

''YENİ HÜKÜMETİMİZİN DÜŞLEDİĞİMİZ BÜYÜK TÜRKİYE'NİN İNŞASI İÇİN BİR ÖNCEKİ EKONOMİK PROGRAMIN BAŞARISI ÜZERİNE, ŞİMDİ ÜRETİM VE İHRACAT ODAKLI BİR EKONOMİK PROGRAMI HAYATA GEÇİRECEĞİNE İNANIYORUZ''

İSTANBUL DEMİR VE DEMİRDIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ BAŞKANI TAHSİN ÖZTİRYAKİ

''YENİ KURULAN KABİNEDEN İŞ DÜNYASI OLARAK ÇOK UMUTLUYUZ''

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ''Yeni hükümetimizin, düşlediğimiz büyük Türkiye'nin inşası için, bir önceki ekonomik programın başarısı üzerine, şimdi üretim ve ihracat odaklı bir ekonomik programı hayata geçireceğine inanıyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

Büyükekşi, yeni Bakanlar Kurulu'na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 61. Hükümet'in Türkiye'ye ve dünyasına hayırlı olmasını dileyerek, yeni Hükümet'te de görevlerine devam eden başta Başbakan olmak üzere tüm bakanları tebrik etti.

Türkiye'nin siyasette ve ekonomide istikrarı sağlayarak, hem bölgesel, hem de küresel ölçekte merkezi bir güç olma noktasında büyük adımlar attığını ifade eden Büyükekşi, şunları kaydetti:

''Biz ihracatçılara inanan, 2023 ihracat vizyonumuzu paylaşan ve Türkiye'nin 2023 ihracat hedeflerine ulaşması için kanun hükmünde kararname ile Ekonomi Bakanlığını yeniden düzenleyen Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyoruz.

60. Hükümet döneminde Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan, ihracatımızın artması için bitmeyen enerjisi ile gece gündüz çalışan, ihracat odaklı bir üretimin mümkün olması için stratejiler geliştiren Sayın Zafer Çağlayan ile Türkiye'nin 2023 ihracat hedeflerini yakalamak için oluşturulan Ekonomi Bakanlığında çalışmalarımıza devam edecek olmaktan dolayı oldukça mutluyuz.

Yeni hükümetimizin, düşlediğimiz büyük Türkiye'nin inşası için, bir önceki ekonomik programın başarısı üzerine şimdi üretim ve ihracat odaklı bir ekonomik programı hayata geçireceğine inanıyoruz.''

İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Tahsin Öztiryaki de yeni kurulan kabineden iş dünyası olarak çok umutlu olduklarını ifade etti.

İhracatçılar olarak, Dış Ticaretten Sorumlu Bakanı Zafer Çağlayan'ın ve ihracatın bir parçası olan gümrüklerden sorumlu bakan Hayati Yazıcı'nın görevlerine devam ediyor olmalarının kendilerini çok memnun ettiğini belirten Öztiryaki, ''Başlattığımız çalışmalara aynen devam edeceğiz.

Bu da ülkemiz ekonomisinin dinamosu olan ihracatımızın 2023 hedeflerine ulaşmasında önemli rol oynayacaktır'' değerlendirmesinde bulundu.

USTALIK DÖNEMİNDE USTALARA YAKIŞIR PROJELER...

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri Başkanı İsmail Gülle ise yeni kabinenin kendilerini şaşırtmadığını, başarılı olan  bakanların hizmete devam edeceklerini görmenin kendileri memnun ettiğini belirterek, ''Bu ekiple iyi bir sinerji oluşmuştu, artık ustalık döneminde ustalara yakışır projeler ve neticeler elde edeceğiz'' ifadesini kullandı.

Akdeniz Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Bülent Aymen de iş dünyasının geçen dönem de hükümet ile uyumlu bir şekilde çalıştığını anımsatarak, ''61. Hükümet döneminde de ülkemizin ortak menfaatleri adına uyumlu çalışmalarımızın devam edeceğine inanıyor ve hükümetimizin milletimize hayırlı olmasını diliyorum'' değerlendirmesini yaptı.

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci ise ihracattaki artış hızının bundan sonraki dönemlerde de katlanarak artacağını belirterek, ihracatla ilgili konularının ilgili bakanlıkların da gündeminin birinci sırada yer almasının faydalı olacağına dikkati çekti.

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çalı ise Mehdi Eker ve Zafer Çağlayan'ın görevlerine devam etmelerinin ihracatçılar açısından ilerisinin daha aydınlık olacağına inancını artırdığını ifade etti.

İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yılmaz da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çok yerinde ve olumlu bir tercih yaptığını, konuları bilen bakanları yerinde tutmasının 2023 İhracat Stratejisi'nin ve hedeflerin tutması için önemli bir ateşleyici olacağını kaydetti.

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu da sektör adına yeni kabineden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, Çağlayan'ın sektörü tanımasının önemli bir avantaj olduğunu kaydetti.

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ise Zafer Çağlayan'ın Ekonomi Bakanı olmasının kendilerini ayrıca  sevindirdiğini kaydetti.

İTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MURAT YALÇINTAŞ

''İŞ DÜNYASI OLARAK BİZİM BAKANLAR KURULUNDAN EN ÖNEMLİ BEKLENTİMİZ, EKONOMİK ANLAMDA, DAHA YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÜRETİME DAYALI EKONOMİ POLİTİKALARININ DAHA EVVELKİ DÖNEMDE OLDUĞU GİBİ HAYATA GEÇİRİLMEYE DEVAM EDİLMESİDİR''

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, iş dünyası olarak yeni bakanlar kurulundan en önemli beklentilerinin, ekonomik anlamda, daha yüksek katma değerli üretime dayalı ekonomi politikalarının daha önceki dönemde olduğu gibi hayata geçirilmeye devam edilmesi olduğunu belirtti.

Yalçıntaş, 61. hükümete ilişkin olarak yaptığı açıklamada, bakanlar kurulunda ''ekonomi açısından kurumsal hafızanın muhafaza edildiğini'' gördüğünü ifade ederek, ''Bu da, istikrarı önceleyen iş alemi için son derece olumlu olmuştur'' dedi.

Ali Babacan'ın, Türkiye'nin son yıllarda ekonomideki başarısının önemli mimarlarından biri olduğunu, Mehmet Şimşek'in maliye alanında mükellef ile maliyeyi bir araya getirdiğini, Zafer Çağlayan'ın ihracatta önemli başarıları bulunduğunu, Nihat Ergün'ün sanayi strateji belgesiyle Türkiye'nin yüksek katma değerli üretim yapılması alanında yeniliğe imza attığını kaydeden Yalçıntaş, şu görüşleri dile getirdi:

''Bakanlarımızın bu şekilde görevlerine devam ediyor olmaları, Türkiye'nin hızlı şekilde büyümeye devam edeceğinin de bir göstergesidir. Bizim bundan sonra bağlı olacağımız bakanımız Hayati Yazıcı, gümrüklerde devrim yapmış olan bir bakanımızdır.

İstanbul milletvekili olduğundan dolayı İTO olarak Sayın Yazıcı'nın Gümrük ve Ticaret Bakanlığını çok büyük sevinç ve memnuniyetle karşıladık.

Bundan sonra inanıyoruz ki, Türkiye'nin daha yüksek katma değerli mal üretmesinde, daha yüksek ihracat yapmasında, ekonomik göstergelerinin hem makro hem mikro anlamda düzelmesinde, cari açık gibi, bu ekibin önemli katkıları olacaktır.

 İş dünyası olarak bizim bakanlar kurulundan en önemli beklentimiz, ekonomik anlamda, daha yüksek katma değerli üretime dayalı ekonomi politikalarının daha evvelki dönemde olduğu gibi hayata geçirilmeye devam edilmesidir.

Türkiye'nin ekonomi yönetimi, sanayi yönetimi son derece başarılıydı. Ben de, bu başarının devam ettirileceğini, ödüllendirildiğini görüyorum. Dolayısıyla, ekonomi yönetimiyle ilgili, sanayi ticaret yönetimiyle ilgili isimlere baktığımız zaman bizim açımızdan hiçbir sürpriz yok. Hepsi tanıdığımız, bildiğimiz, daha evvel beraber çalıştığımız ve başarılarını kanıtlamış olan isimler.''

İSO BAŞKANI TANIL KÜÇÜK

''ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE EKONOMİDE HEDEF, TÜRKİYE'Yİ BİR ÜST LİGE TAŞIYACAK, SANAYİDE TAM BİR KÜRESEL OYUNCU HALİNE GETİRECEK YAPISAL DÖNÜŞÜM POLİTİKALARINI SÜRATLE HAYATA GEÇİRMEK OLMALIDIR''

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, önümüzdeki dönemde ekonomide hedefin, Türkiye'yi bir üst lige taşıyacak, sanayide tam bir küresel oyuncu haline getirecek yapısal dönüşüm politikalarını süratle hayata geçirmek olması gerektiğini bildirdi.

Küçük, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulan yeni Bakanlar Kurulu'na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ekonomi ve sanayiyi ilgilendiren bakanlıklara atanan isimlerin, daha önceki dönemde de görev yapmış, alanlarında deneyimli ve kendilerini kanıtlamış bakanlar olduğunu kaydetti.

Geçmiş dönemde makro ekonomik istikrar anlamında önemli kazanımlar sağlandığını ifade eden Küçük, ''Önümüzdeki dönemde ise ekonomide hedef, Türkiye'yi bir üst lige taşıyacak, sanayide tam bir küresel oyuncu haline getirecek yapısal dönüşüm politikalarını süratle hayata geçirmek olmalıdır. Sayın Başbakanımızın sık sık ifade ettiği ustalık dönemi hedefini pekiştirdiği kanaatini taşıdığımız bu bakanlar kadrosu ile yapısal dönüşüm adımlarının atılacağına dair beklentimizi de arttırmıştır'' değerlendirmesinde bulundu.

MÜSİAD GENEL BAŞKANI VARDAN

''YENİ KABİNENİN BUGÜN İTİBARİYLE ÜLKEMİZİ, GELDİĞİ NOKTADAN DAHA DA İLERİYE TAŞIYACAĞINA İNANIYORUZ''

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, yeni bakanlar kurulunun bugün itibariyle Türkiye'yi, geldiği noktadan daha da ileriye taşıyacağına inandıklarını ifade etti.

Vardan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulan yeni Bakanlar Kurulu'na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, yeni bakanları tebrik ederek, verimli ve başarılı bir çalışma dönemi geçirmelerini diledi.

Yeni Bakanlar Kurulu'nda görev alan isimlerin önceki yıllarda başlatılan başarılı politikaları devam ettireceğine inandığını ve birçoğunun tecrübeleri ile ilgili bakanlıklarının konularına vakıf olduğunu belirten Vardan, şu görüşleri dile getirdi:

''Yeni kabinenin bugün itibariyle ülkemizi geldiği noktadan daha da ileriye taşıyacağına inanıyoruz. Özellikle bu dönemde ihdas edilen yeni bakanlıklar oldukça önemli ve stratejik hamleler.

Ayrıca, ekonomi yönetiminin bir ayrı bakanlık tarafından yürütülecek olması da memnuniyet vericidir. Yeni Bakanlar Kurulu'nun Türkiye'nin 2023 vizyonuna yönelik önemli çalışmalar yapacağına olan inancımız ve güvenimiz tamdır. Yeni kabinede yer almayan bakanlara da yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz.''

TUSKON BAŞKANI RIZANUR MERAL

''YENİ KABİNE İLE YAPILAN KAN TAKVİYESİ ÇOK BAŞARILI OLACAK. GİDEN BAKANLAR BAŞARILIYDI, YENİ SEÇİLEN İSİMLERİN DE DİNAMİK KARAKTERLERDEN ÇIKMASI İŞ DÜNYASI AÇISINDAN ÇOK OLUMLU''

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, yeni bakanlar kurulu ile yapılan kan takviyesinin çok başarılı olacağını, yeni seçilen isimlerin dinamik karakterlerden çıkmasını iş dünyası açısından çok olumlu bulduklarını bildirdi.

Meral, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulan yeni Bakanlar Kurulu'na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, eski bakanların büyük kısmı ile yola devam kararını istikrar açısından olumlu bulduklarını vurguladı.

Bundan önceki hükümetin ''tarihin en önemli reformlarına'' imza attığını belirten Meral, şöyle devam etti:

''Başbakan tekrar bu reformları yapan ustalarla yola devam etmeyi tercih etti. Bakanlık yönetimi ekip ve takım işidir. Yeni bir bakanın göreve gelmesi demek yeni bir ekibin kurulması anlamına geliyor, ancak farklı bir ekiple yola çıkmanın da getirdiği bazı dezavantajlar var. Bir ekibin işe alışması ve sistemin oturması zaman alıyor.

Birçok bakanın yerinde kaldığını görüyoruz ve bunun çok olumlu olduğunu düşünüyoruz. Yeni hükümetten beklentimiz bir an önce yeni bir anayasa oluşturulması. İkinci önceliğimiz de Avrupa Birliği sürecinin hızlandırılması. Ekonomi ve bütçe yönetimi, istihdam, ARGE ve inovasyon konularında da yeni projeksiyonlar bekliyoruz.''

Dünyadaki ekonomik krizin etkilerinin yoğun şekilde hissedildiği bir dönemde ekonomi içerikli bakanlıklara bakanlar kurulunda daha çok yer verilmesinin sevindirici olduğunu dile getiren Meral, cari açıkta yıl sonuna doğru gerileme beklediklerini kaydetti.

Rızanur Meral, ''Yeni kabine ile yapılan kan takviyesi çok başarılı olacak. Giden bakanlar başarılıydı, yeni seçilen isimlerin de dinamik karakterlerden çıkması iş dünyası açısından çok olumlu. Türkiye 36 bakanlı günlerden 26 bakanlı bir kabineye geldi. İdeal ve verimli çalışabilecek bir ekibin çok doğru şekilde kurulduğuna inanıyoruz'' yorumunu yaptı.

Yeni seçilecek bakan yardımcılarının görevinin bürokrasi ile hükümet arasındaki koordinasyonu sağlamak olduğuna dikkati çeken Meral, yeni bakan yardımcılarının, sistemin bürokrasiye teslim olmasını önleyerek bürokrasinin çok daha verimli çalışmasını sağlayacağını kaydetti.

AGSD BAŞKANI KARAKUŞ

''EKONOMİ İLE İLGİLİ BAKANLARIN SEÇİMİ İSTİKRARI MÜJDELİYOR ÖYLE ANLAŞILIYOR Kİ BU KABİNE, ELDE EDİLEN BAŞARILARI, KAZANIMLARI PEKİŞTİRME KABİNESİDİR''

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, yeni açıklanan kabineyi değerlendirirken ekonomiyle ilgili bakanların seçiminin istikrarı müjdelediğini kaydetti.

Karakuş yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ekonomi bakanlıklarının kurgusu ve bakanların seçimi ile ekonomiye verdiği önemi ve ağırlığı hissettirdiğini belirterek, ''Bu tablo Türkiye ekonomisinde istikrarı müjdeliyor'' dedi.

Seçimlerden yüzde 50 oy alan Ak Parti'nin bu derece yüksek oy almasının arkasında ekonomideki başarının yattığını yeni kabine ile ekonomiye verdiği önemi de pekiştirmek istediğinin anlaşıldığını ifade eden Karakuş, şunları söyledi.

''Öyle anlaşılıyor ki bu kabine, elde edilen başarıları, kazanımları pekiştirme kabinesi. Dünya ekonomik krizini by pass eden ekonomi yönetimi korunarak sürprizlere kapalı olduğunun mesajı verilmiş ve istikrarın önemine vurgu yapılmıştır.

Önceki kabinede Ali Babacan, Zafer Çağlayan, Mehmet Şimşek, Nihat Ergün gibi yeteneklerini kanıtlamış bakanların yanı sıra Hayati Yazıcı ve Cevdet Yılmaz gibi önemli isimlerin ekonomiyi bugünkü konumundan yukarıya taşıyacağına inanıyorum. Camia olarak kabineden son derece memnunluk duyduk.''

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI KONUKOĞLU

''YENİ AÇIKLANAN KABİNE, YAPILANMASI VE ATAMALARI İLE BAŞARILARIN İVME KAZANMASINA ODAKLAMIŞ''

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 61. hükümetin başarılı olacağını belirterek, ''Yeni kabine, yapılanması ve atamaları ile başarıların ivme kazanmasına odaklanmış'' dedi.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yeni hükümetin, başarının ödüllendirildiği, ekonominin odağa alındığı bir görüntü içerisinde olduğunu ifade etti.

Önceki hükümette görev alan ve küresel krizin en az olumsuzlukla atlatılmasını sağlayan ekonomi bakanlarının yanı sıra başarılı icraatları ile dikkati çeken bakanların yeni hükümette de görevlendirilmelerinin ekonomideki performansın hız kazanacağının işareti olduğunu kaydeden Konukoğlu, ''Öyle görülüyor ki 61. Hükümet, Türkiye'nin geleceğine damga vuracak.

Üretim ve daha çok demokrasi, önümüzdeki dönemin sembolü olacak. Ayrıca, Gaziantep Milletvekili Sayın Fatma Şahin'in yeni hükümette bakan olarak görev almasından mutluluk duyduk. Sayın Şahin'in, yeni görevinde de başarılı hizmetler sunacağına inanıyoruz'' dedi.

İMSAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HÜSEYİN BİLMAÇ

''UMARIZ BUGÜN KURULAN HÜKÜMET VE BAKANLIKLARIN YENİ YAPILANMASIYLA YENİ MAKRO HEDEFLER SEKTÖRÜMÜZÜN ÖNÜNÜ AÇAR''

İnşaat Malzemecileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilmaç, ''Umarız bugün kurulan hükümet ve bakanlıkların yeni yapılanmasıyla yeni makro hedefler sektörümüzün önünü açar'' dedi.

Dernek tarafından TOBB Plaza'da düzenlenen ''Kamuda yeni yapılanma süreci, ekonomi ve Türk inşaat sektörünün geleceği'' konulu 2. Ekonomi Toplantısı'nda konuşan Bilmaç, Türk ekonomisinin 2011 yılının ilk çeyreğinde yüzde 11 büyüme oranıyla tüm dünyanın hayranlığını kazandığını belirterek, ekonominin büyümesinde inşaat sektörünün de yarattığı katma değer, sağladığı istihdam, gerçekleştirdiği ihracatla büyük pay sahibi olduğunu anlattı.

Sektör açısından bu büyümenin sürdürülebilir olup olmadığı ve ekonominin ısınıp ısınmadığının önemli olduğunu vurgulayan Bilmaç, seçim öncesinde Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmesinin ancak Türk inşaat sektörü gibi rekabetçi ve katma değeri yüksek sektörlerin katkısıyla mümkün olabileceğinden yola çıkarak, Başbakanlığa kamuda sektörle ilgili nasıl bir yapılanma ihtiyacı bulunduğu konusunda görüşlerini sunduklarını anımsattı.

Bilmaç, ''Umarız bugün kurulan hükümet ve bakanlıkların yeni yapılanmasıyla yeni makro hedefler sektörümüzün önünü açar'' dedi.

İnşaat sektörünün geçen yıl 17,1 oranında büyüdüğünü, bu yılın ilk çeyreğinde ise yüzde 14,8 büyüme ile tamamladığını bildiren Bilmaç, sektör olarak 2010 yılında 19 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Bilmaç, son 5 yılda yıllık ortalama ihracat artışının ortalama yüzde 15 olurken, Türkiye'yi inşaat malzemesi ihracatı yapan ülkeler arasında 7. sıraya yerleştirdiklerini ifade eden Bilmaç, üretimde ise yüzde 11,5 büyüme oranıyla ülkenin inşaat malzemeleri sanayisi olarak alanında dünyada ilk 5 arasında bulunduğunu söyledi.

Avrupa pazarı yanında Rusya, Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere Asya ve Ortadoğu'nun birinci pazarları olmaya devam ettiğini anlatan Bilmaç, geçen 5 yıl içinde inşaat sanayinin yakaladığı yüzde 15 büyümeyi yıl sonunda yüzde 16,5'a çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

''BAŞBAKAN, BAKANLAR KURULU'NU ŞİRKET GİBİ YÖNETİYOR''

İMSAD Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Kerem Alkin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'nu bir şirket gibi yönettiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Başbakan şuna bakıyor? Bir önceki dönemde bana hangi bakan daha fazla kar getirdi? Nedir kar? Oy. Dolayısıyla 3 dönem üst üste tek başına iktidarı sağlayan bakanlar kimdir? Siz bir şirket yöneticisi olarak size bu başarıyı sağlayan ekibin büyük bir kısmını değiştirerek yola devam eder misiniz? Bir mantık yok. Dolayısıyla bakanların büyük bir kısmının yerini koruması, Başbakan ve kurumsal hafızanın devamı açısından yanlış değil.''

MTSO BAŞKANI AŞUT

''ÇAĞLAYAN GİBİ AKTİF, ÇÖZÜM ODAKLI VE YAPTIĞI İŞLERDE MUTLAKA SONUÇ ALAN BİR BAKANININ OLMASI, KENT İÇİN BİR ŞANS VE DÖNÜM NOKTASI OLACAKTIR''

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (METSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, ''Zafer Çağlayan gibi aktif, çözüm odaklı ve yaptığı işlerde mutlaka sonuç alan bir bakanının olması, kent için bir şans ve dönüm noktası olacaktır'' dedi.

Aşut, AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan'ın yeni bakanlar kurulunda Ekonomi Bakanı olarak görev almasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Çağlayan ile Ankara Sanayi Odası Başkanlığı yaptığı dönemlerden beri her zaman işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Çağlayan'ın, vizyonu ve çalışkanlığıyla iş dünyasına örnek olmuş biri olarak dikkatleri çektiğini bildiren Aşut, ''Gerek Sanayi ve Ticaret Bakanlığı döneminde gerekse Dış Ticaret'ten Sorumlu Devlet Bakanlığı döneminde Mersin'e ve Mersin'in projelerine ilgi göstermiş ve destek vermiştir. Sayın Bakanımız her zaman Mersin'i Türkiye'nin koyduğu hedeflere ulaşmasında en önemli il olarak görmüş ve bunu her platformda vurgulamıştır'' dedi.

Artık çok kısa bir gelecekte Türkiye'nin ve bölgesinin parlayan yıldızı olacak olan Mersin'in daha hızlı bir gelişme dönemine gireceğini ifade eden Aşut, şunları kaydetti:

''Mersin'in Zafer Çağlayan gibi aktif, çözüm odaklı ve yaptığı işlerde mutlaka sonuç alan bir bakanının olması, kent için bir şans ve dönüm noktası olacaktır. İş dünyasının sorunlarını iyi bilmesi, Mersin halkının parti farkı gözetmeksizin kendisine gösterdiği ilgi ve sevgi, Bakanımızın mütevazi kişiliği ve olaylara yaklaşımı Mersin için bir toparlanma ve yeniden yükselme süreci başlatacaktır. Bakanımıza atandığı Ekonomi Bakanlığı görevinde başarılar diliyoruz.''

AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt ise, bir kentin milletvekilinin bakan olarak hükümette yer almasının şehre ve bölgesine katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

AKTOB BAŞKANI ÇORABATIR

''ERTUĞRUL BEY VE BAKANLIK BÜROKRATLARIYLA SEKTÖR İVME KAZANDI
-''TURİZMİN TÜRK EKONOMİSİNE ÇOK BÜYÜK KATKILAR SAĞLADIĞI ŞU DÖNEMDE SAYIN BAŞBAKAN'A DA BU DEVAMLILIK İÇİN TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUM''

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Sururi Çorabatır,Ertuğrul Günay ve bürokratlarıyla sektörün ivme kazandığını belirterek, ''Turizmin Türk ekonomisine çok büyük katkılar sağladığı şu dönemde Sayın Başbakan'a da bu devamlılık için teşekkürlerimizi sunuyorum'' dedi.

Çorabatır, yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Bakanlar Kurulu'ndaki yerini korumasının, son yıllarda hızla gelişen ülke turizmi açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Turizmin ilk geliştiği yıllarda sık sık bakan değişikliği yaşandığını belirten Çorabatır, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Turizmin Türk ekonomisine çok büyük katkılar sağladığı şu dönemde Sayın Başbakan'a da bu devamlılık için teşekkürlerimizi sunuyorum. Ertuğrul Bey ve bakanlık bürokratlarıyla sektör ivme kazandı. Bugün artık gelinen noktada, turizmin meyvelerini alma döneminde çok daha avantajlı konuma geçeceğiz.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''ustalık dönemi'' tanımına atıfta bulunan Çorabatır, ''Ertuğrul Bey'in ustalık dönemini hep beraber yaşayacağız'' diye konuştu.

KOORDİNASYON ŞART

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Osman Çetin Budak da bakanların birçoğunun tecrübeli olduğunu belirterek, ''Ekonomide son dereceli başarılı olan Ali Babacan, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı olarak görevlendirilmiş ancak mutlaka ekonomiyle ilintili bir görevi olacaktır diye düşünüyorum. Keza reel sektörü çok iyi bilen, iş dünyasından gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da öyle. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da konularına çok hakim bir insan.''

Sanayi ve Ticaret Bakanlığının ayrıldığına işaret eden Budak, ''Belki hizmetleri daha iyi yürütmek amacıyla düşünülmüştür, ancak sanayi ve ticaret iç içe olduğu için bu iki bakanlığın arasında koordinasyon olması kaçınılmaz gözüküyor. Yoksa bir kargaşa doğabilir'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.