Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'dan yarım asırdan fazladır evli olan iki çifte sürpriz

Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'dan yarım asırdan fazladır evli olan iki çifte sürpriz

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla yarım asırdan fazladır evli olan iki çifte pasta hediye etti.Belediyeden...

İSTANBUL (AA) - Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla yarım asırdan fazladır evli olan iki çifte pasta hediye etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçenin Cami Mahallesi'nde oturan 96 yaşındaki Ahmet ve 85 yaşındaki Fatma Esgin'in çifti 70 yıllık evlilikleriyle örnek oluşturuyor.

Fatma Esgin, alzaymır hastası olan eşi Ahmet Esgin'in yanından bir saniye dahi ayrılmıyor.

Tuzla'nın Şifa Mahallesi'nde oturan Aziz ve Zekiye Ak çifti de evliliklerini 60 yıldır sürdürüyor. Zekiye Ak, yürüyemeyen eşi Aziz Ak'ın tüm işlerini yaparak, eşine destek oluyor.

70 yıldır süren evliliklerini anlatan Fatma Esgin, "1951 yılında evlendik. 96 yaşında eşim. Ben de 85 yaşındayım. Bizim bir komşumuz vardı. Konya'da onlar bizim tanışmamıza sebep oldu. 70 yıl evli kaldığımız dönemde o vilayetten o vilayete gezdik çocuklarımızla. 70 yıl mutluluk, güzel ve huzur ile geçti. Hala ilk gün olduğu gibi heyecanlıyız." diyerek, düşüncelerini anlattı.

60 yıllık evliliğinin tecrübeleri ile gençlere uyarılarda bulunan Zekiye Ak da düşüncelerini şöyle aktardı:

"60 yıldır evliyiz. Bir zorluğumuz olmadı. Eşim askere gitti, askere giderken bir torba kestane verdim. İçine 5 lira bıraktım. Kendi adıma vermedim. Kestaneyi verirken sormuş. 'Birisi bir hediye yolladı' demiş. Öyle tanıştık. Eşim yürüyemiyor. Ben eşime bakıyorum ama hiç yorulmuyorum. Bu gerçek sevgidir. Buradan gençlere mesaj vermek istiyorum. İyi günlerini unutmasınlar. İyi günler çok tatlı oluyor. Şimdiki gençler, mal ve mülk ile evleniyorlar. Sevgi ile evlenmiyorlar. Mal bitince sevgi de bitiyor. Sevgi bitmez. Mal ile evlenmezseniz sevgi bitmez."
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.