Tuzla'daki yangında patlama sesleri

Tuzla'daki yangında patlama sesleri

Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi'nde bulunan bir kimya fabrikasında yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Tuzla'da bir boya fabrikasında başlayan yangının, çevredeki fabrikalara sıçramasının önlenmesine çalışılıyor.

Orhanlı'daki Tuzla Organize Sanayi Sitesi'nde bulunan tek katlı ve geniş alana kurulu Kaya Boya Fabrikası'nda henüz belirlenemeyen nedenle saat 10.45 sıralarında yangın çıktı.

Yangın, boya imalatında kullanılan malzemelerin tutuşmasıyla büyürken, olay yerine organize sanayi sitesindeki itfaiye müfrezesinin yanı sıra Orhanlı, Tuzla, Kurtköy, Pendik, Kartal, Sultanbeyli ve Ümraniye gruplarından çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi içerisinde 10 bin metrekare alan üzerine kurulu içerisinde nitro, seliloz ve tiner tanklarının bulunan tek katlı boya İmalathanesi'nde çıkan yangına kuvvetli patlamalar nedeniyle güçlükle müdahale edilebiliyor.

İtfaiyeye 10.35 de yapılan ihbarla alarma geçen İstanbul İtfaiyesi Anadolu ve Avrupa yakasındaki grupları kademeli olarak yangın bölgesine yönlendirdi.

Yangına ilk olarak Tuzla OSB grubu müdahale etti. Daha sonra OSB, Tuzla, Dudullu, Orhanlı, Kartal, Sultanbeyli, Kurtköy, Ümraniye, Başakşehir, Bakırköy, Kadıköy grup ve müfrezeleri 37 araç 138 personel ile yangına müdahale etti.

Ancak meydana gelen büyük patlamalar nedeniyle müdahalede güçlük çekiliyor. İtfaiye ekipleri yangının diğer fabrikalara yayılmaması için çevrede soğutma ve önleme çalışmaları yapıyor.

Kaynak: CİHAN, Haber7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.