TV'de eş arayana müftüden sitem

TV'de eş arayana müftüden sitem

Televizyonların vazgeçilmezleri arasına giren evlendirme programlarında eş arayanlara Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser tepki gösterdi. Yeleser'in gerekçesi ise..

Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser, ''Bu asil, bu aziz milletin, yarının annesi olacak, beyine eş olacak, canını malını koruyacak eş, televizyon stüdyosundan böyle fiziki yapısı ve rengine bakılarak mı alınır?'' dedi.

Mahmut Yeleser, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde düzenlenen ''İslamda Aile Konferansı''na katıldı.

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her yerde ''İslam'da Aile'' konusunu işlediklerini belirten Yeleser, ''Çünkü aile müessesi çatırdıyor. Yuvasını terkeden anneler, çoluk çocuğunu bırakıp evini, eşini terkeden anneler veya yavrusunu eşini evini bırakıp giden, ülkeyi, memleketi terkeden ev reisi erkekler var. Antalya'da son 1 ay içinde 101 aile boşanmış'' diye konuştu.

Hz. Muhammed'in, Müslümanlar'a, eş seçerken dindar olanını tercih etmeleri konusunda tavsiyelerde bulunduğunu vurgulayan Yeleser, izdivaç programlarından eş seçenleri de eleştirdi.

Yeleser, şunları kaydetti:

''Evlilik aşamasında en büyük sıkıntımız böyle gelişigüzel, cadde ve sokaklardan gelin alınması. Yeri geldiği için arzediyorum, sıkıntımız var, televizyon ekranlarında izdivaç programları var. Allah aşkına, bu asil, bu aziz milletin, yarının annesi olacak, beyine eş olacak, canını malını koruyacak eş, televizyon stüdyosundan böyle fiziki yapısı ve rengine bakılarak mı alınır?''

Hz. Muhammed'in anlaşıldığı zaman renklerin, ailelerin, evlerin, sokak ve caddelerin değişeceğini belirten Yeleser, ''Çünkü Hz. Muhammed'in nuru, cehalet asrını Asrı Saadet'e çevirmiş, eşya olarak satılan kadını evin sultanı yapmış. Tarih, insanlık buna şahit'' dedi.

Etiketler :