BDP'li Kaplan: Kandil'de mesaideyiz

BDP'li Kaplan: Kandil'de mesaideyiz

Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Kandil'deki hareketliliği Twitter'dan duyurdu.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Hakkari, Siirt ve Şırnak' ta incelemelerde bulunduktan sonra Diyarbakır'dan Ankara'ya dönen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kendisi ve bazı BDP milletvekillerinin bulunduğu tarifeli uçağın, savaş uçaklarının uçuşları nedeniyle 1 saat rötarlı kalktığını Twitter'e yazdı.

KANDİL'E SAVAŞ UÇAKLARI MESAİDE BEKLİYORUZ

Dün akşam yapılan seferde uçakta bulunan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, uçağa binmeden önce VIP bölümünde rezervasyon krizi yaşandığını belirterek, uçakta bakanlarla 1 saat bekletildiklerini söyledi. Kaplan Twitter'a, "Hakkari, Şırnak, Siirt üç ili dolaşmışlar havadan, sonra uçakta yorgun. Bir anons; 1 saat 15 dakika uçakta havaalanında bekliyoruz, Kandil'e savaş uçakları mesaide bekliyoruz, anlaşılan habersizler. İtiraf etmeliyim ki, yorgun bakanlar ve tarifeli uçak içinde havaalanında uzun süre beklemek çok zevkliydi, biz alışık onlar çok yeniydiler" diye yazdı.

SAKIK GÖREVLİLERLE TARTIŞTI

Hakkari, Şırnak ve Siirt'te incelemelerini tamamlayan İçişleri bakanı İdris Naim Şahin, Orman ve Su İşleri bakanı Veysel Eroğlu, dün Diyarbakır'dan tarifeli 20.30 uçağı ile Ankara'ya dönmek için havaalanına geldi. Diyarbakır'daki grup toplantısına katılan BDP Milletvekilleri Hasip Kaplan, Sırrı Sakık ve Murat Bozlak'ta havaalanına geldi. BDP'li milletvekillerden Sakık ve Bozlak'ın rezervasyon yaptırmadığı belirtilince burada görevliler ve Sırrı Sakık arasında tartışma çıktı. Elindeki rezervasyon belgesini gösteren ve görevlilere çıkışan Sakık ile görevlilerin tartışması sorunun çözülmesi ile sona erdi.

Bakanlar, milletvekilleri ve yolcular uçağa alındı ancak uçak havalanamadı. Uçağın pilotu yaptığı anons ile 'pistin temizlenmesi' için rötarlı kalkacaklarını belirti. Uçakta bulunan BDP Grup Başkan vekili Hasip Kaplan, sosyal paylaşım sitesinde şunları yazdı:

YORGUN BAKANLARLA BEKLEMEK ÇOK ZEVKLİYDİ

"Ankara uçağında İçişleri, Çevre orman bakanları, bürokrat, koruma ordusu ile beraberiz. Hakkari, Şırnak, Siirt üç ili dolaşmışlar, havadan sonra uçak da yorgun. Bir anons; 1 saat 15 dakika uçakta havaalanında bekliyoruz. Kandil'e savaş uçakları mesaide bekliyoruz, anlaşılan habersizler. İtiraf etmeliyim ki, yorgun bakanlar ve tarifeli uçak içinde havaalanında uzun süre beklemek çok zevkliydi, biz alışık onlar çok yeniydiler."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.