Twitter 'sosyal ağ'lardan çekildi!

Twitter 'sosyal ağ'lardan çekildi!

Sosyal medya devi Facebook'un en büyük rakibi olan ama tüm çabalarına rağmen kullanıcı sayısı baz alındığında Facebook ile rekabet edemeyen Twitter önemli bir değişikliğe gitti.

Son zamanlarda kullanıma sunduğu değişikliklere rağmen finansal olarak istediği sonuçları alamayan mikro blog devi Twitter, önemli bir değişikliğe gitti.

Sosyal medya devi Facebook'un en büyük rakibi olan ama tüm çabalarına rağmen kullanıcı sayısı baz alındığında Facebook ile rekabet edemeyenTwitter, NTV'nin haberine göre, iOS'taki uygulamasını 'sosyal ağ' kategorisinden çekerek 'haberler' kategorisine yerleştirdi.

Dünya genelinde haber platformlarının sıklıkla kullandığı ve kimi zaman vatandaş gazeteciliğine dair örneklere de ev sahipliği yapan Twitter aslında bu yönde bir adım atacağının sinyalini Twitter Moments özelliğini duyurarak vermişti.

Geçtiğimiz yıl kullanıma sunulan Twitter Moments sayesine mikro blog sitesi kullanıcılarının güncel konular ile ilgili en dikkat çeken paylaşımları görebilecekleri şekilde ana sayfasındaki akışı yeniden dizayn etmişti.

 

Dünyaca ünlü sosyal paylaşım ağı Twitter'ın gelirindeki artış hızı bu yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre azalmış, mikro blog sitesinin net gelir artış oranı ilk çeyrekte yıllık bazda yüzde 74'ten yüzde 36'ya düşmüştü.

Haber kulvarına ağırlık vereceği anlaşılan Twitter'ın kaybını böyle telafi edip edemeyeceğini önümüzdeki çeyrek raporlarında göreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.