Twitter Yöneticisinden İran Liderine Şok Tweet

Twitter Yöneticisinden İran Liderine Şok Tweet

Twitter CEO'su Dick Costolo, kendi ülkesinde Twitter yasak olmasına karşın Twitter'ı aktif biçimde kullanan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye tepkisini ilginç bir yolla yöneltti.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları için New York'ta bulunan Ruhani, İran'la Batılı devletler arasında süren nükleer müzakerelerle ilgili attığı tweet'lerde, "Bu anlaşma, şu küresel mesajı verebilir: Sorunlar müzakere ve saygıyla çözülür, yeni çatışmalar ve yaptırımlarla değil"ifadesini kullanınca, Costolo da İranlı lidere cevaben şu tweet'i attı:

"Sayın Cumhurbaşkanı, Birleşmiş Milletler'den attığınız tweet'leri zevkle takip ediyoruz. İran halkının da aynı zevke varmasını isterdik. Bu ne zaman gerçekleşecek?"

ekran-resmi-2014-09-26-17.13.33.png

RUHANİ CEVAP VERMEDİ 

Ancak Ruhani, eski komedyen Costolo'ya verecek yanıt bulamamış olacak ki, bu tweet'e halen bir cevap gelmedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da geçtiğimiz hafta İran'daki insan haklarıyla ilgili BMGenel Kurulu'na sunduğu yıllık raporda, "Twitter ve Facebook gibi siteler çoğu İranlı için yasakken, İranlı liderler mesajlarını yaymak için giderek daha fazla sosyal medyayı kullanıyor" ifadesini kullanmıştı. Raporda, Ruhani'nin internet sansürüyle ilgili verdiği sözleri de tutmadığına değinilmişti.

İran'da Twitter ve Facebook'a erişimi bloke eden Tahran rejimi, söz konusu yasakların, İranlı vatandaşların ahlakının korunması ve siber saldırıların engellenmesi için gerekli olduğunu savunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.