ANADOLU’YA BARIŞI ONLAR ÖĞRETTİ

ANADOLU’YA BARIŞI ONLAR ÖĞRETTİ

Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi birlikte düzenlediği Emir Sultan Sohbetleri her hafta yeni konu ve yeni konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

Emir Buhari Kültür Merkezi’nde bu haftanın konukları Maltepe Üniversitesi İİBF Dekanı ve Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, İstanbul Yazarlar Birliği Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ve TYB Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Doğan oldu.

 Anadolu’nun Görünmeyen Üniversiteleri

Yoğun katılımın olduğu programda konuşan konuşmacılar, yakın zamanda Anadolu’da birçok hizmetlerde bulunmuş ve insanımızın gönül dünyasını zenginleştirmiş manevi mimarlardan Abdülhakim Arvasi, Mehmet Zahid Kotku, Mahmud Sami Ramazanoğlu, Osman Hulusi Efendi gibi abide şahsiyetleri anlattılar.

Hak adamlarının örnek hayatlarından kesitlerin sunulduğu programda söz alan Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, “Bu gönül erleri insan yetiştiren, tüm insanlığa hizmet eden adeta birer gizli eğitim müesseseleri, görünmeyen üniversite olmuşlardır” diye konuştu. Toplumu besleyen ana kaynakların bu şahsiyetler olduğunu belirten Gürdoğan Modern dünyanın ve modern insanın sekülerleştiğini, her geçen gün hayatımızın daha da dünyevileştiğini, bu bakımdan bu abide şahsiyetlerin, günümüz insanına söyleyecek çok sözleri olduğuna inandığını ifade etti.

Prof. Gürdoğan’dan sonra söz alan Mahmut Bıyıklı ise  “Bu topraklarda geçmişten günümüze barışı tesis eden gönül öncüleri olmuştur. Onlar insanlar arasında kardeşliği dostluğu yaygınlaştırmışlar farklılıklara aldırmadan bir olmanın şifresini öğretmişlerdir. Anadoluda asırlardır kardeşçe yaşamanın sırrını öğretmişlerdir, diye konuştu. Bıyıklı Said Nursi Süleyman Hilmi Tunahan Mahmut Sami Ramazanoğlu Muhammed Raşit Erol gibi öncü şahsiyetlerin hayatlarından örnekler vererek onlar iyi anlaşıldığı zaman kavga yerini barışa bırakacak düşmanlıklar kardeşliğe dönüşecektir, dedi.

Program sonunda konuşmacılara Burfaş Genel Müdürü Mustafa Çaltılı ve TYB Bursa şube Başkanı Mustafa Baki Efe tarafından Prof. Dr. Mustafa Kara’nın “Bursa’da Tekkeler ve Tarikatlar” kitabı takdim edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.