TYB'de Kardeşliğin Dili

TYB'de Kardeşliğin Dili

Cihan AKTAŞ, Edebiyat Sohbetleri çerçevesinde TYB Konferans salonunda “Kardeşliğin Dili” konulu bir konuşma yapacak.

Cihan AKTAŞ, Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesinin düzenlemiş olduğu Edebiyat Sohbetleri çerçevesinde TYB Konferans salonunda “Kardeşliğin Dili”  konulu bir konuşma yapacak.

Taraf Gazetesi’nde de “Sınır Yazıları” başlığıyla köşe yazıları yazan, hikâye ve roman alanında sesini duyuran Cihan Aktaş,  Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 1995 yılında, Gençlik dergisi tarafından 1997 senesinde “yılın hikâyecisi” ödülü aldı.İlk romanı olan “Bana Uzun Mektuplar Yaz” adlı eseri ise TYB tarafından “yılın romanı” ödülüne layık görülmüştür.

Modern çağda kadın sorunlarına değinen, yazılarında somut çözüm önerileri sunan Cihan Aktaş, kadının birey olarak sömürü aracı olarak kullanılmasına şiddetle karşı çıkmış, kültürel, ekonomik ve sosyal hayatın içinde düşünceleriyle özgürleşmesinden yana olmuştur.

Yazılarında, gerek modernistlerin baskısı altında ve gerekse radikalizmin tutucu baskıcı dayatmalarına karşı kadının özgürlüğünden yana tavır koyan kişiliğiyle dikkatleri üzerine çekmiştir.

Son kitabı “Kardeşliğin Dili” ile farklı coğrafyalar, sınırlar ve kültürler arasında yaşayan insanların ortak bir dil geliştirmelerinin, var olan ortak dilin fark edilmesinin, geliştirilmesinin ne denli önemli olduğuna özel vurgular yapıyor.

TYB Ankara Şubesi, kültür ve düşünce alanında, farklı coğrafyaların ortak diline tanıklık etmek için 8 Mayıs Cumartesi saat 14:00’te TYB Konferans salonunda Cihan Aktaş’ı dinlemeye davet ediyor.

Etiketler :