Üç ayların başlayacağı tarih

Üç ayların başlayacağı tarih

İslam dünyasının kutsal ayı Ramazan'ın da içinde bulunduğu, Miraç ve Berat kandilleriyle Kadir gecesinin idrak edileceği üç aylar, 3 Haziran Cuma günü başlıyor.

Kameri ayların yedincisi olan Recep ile başlayan, Şaban'la devam eden ve Ramazan ile son bulan ayların toplu adı olarak da tanımlanan üç ayların ilki olan Recep ayının ilk Cuma gecesi 2 Haziran 2011 Perşembe günü, ''Regaip Kandili'' olarak kutlanacak.

Diyanet İşleri Başkanlığının aylık yayın organı olan Diyanet dergisinde, konuya ilişkin yer alan bilgilere göre, Hicri Takvime göre Recep, Şaban ve Ramazan aylarını barındıran üç aylarda, gündelik hayatın tek düzeliğinden çıkıp, bu dönemi sosyal barışın ve huzurun bir vesilesi sayarak, karşılıklı sevgi ve hoşgörüyle karşılayacakları, kendi inanç ve değerlerini yaşama ve yaşatmayı öğrenecek bir süreç olarak nitelendiriliyor.

Dergide, 3 Haziran Cuma günü başlayacak üç ayların, insanlığa karşı görev ve sorumlulukları hatırlatması gerektiği belirtilerek, Türkiye'de tarihten bugüne üç aylar sevgisinin canlı kaldığını, tarihte olduğu gibi bugün de toplumun üç aylar geldiğinde hayatına olumlu anlamda yeni bir istikamet verdiğini ifade ediliyor.

-MUKADDES ZAMANLAR, KANDİLLER GEÇİDİ: ''ÜÇ AYLAR''-

Dergide, ''Mukaddes Zaman'' ya da ''Kandiller Geçidi'' olarak da nitelendirilen üç aylar, insanın günahlarından tövbe edip temizlenmesi için de bir fırsat olarak sunuluyor. İnsanların hayatlarında adeta otokontrol sisteminin kurulmasına yardımcı olan üç aylar ve kandillerin, dünyevi meşguliyetlerden sıyrılıp, insanların yaratılış gayesini düşünmesi için son derece değerli fırsatlar olduğunu vurgulanıyor.

Miraç, Berat kandilleri ile Kadir gecesi ve Ramazan bayramı gibi Müslümanlar için tövbe etmenin, affın, manevi arınmanın ve kendini yenilemenin habercisi olan üç ayların müjdecisi Regaip Kandili de üç ayların ilk cuması olan 2 Haziran Perşembe gecesi kutlanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.