Üç aylar ne zaman başlıyor?

Üç aylar ne zaman başlıyor?

Ramazan ayının müjdecisi Üç aylar süreci başlıyor.

İslam Alemi için kutlu bir zaman dilimini ifade eden, içinde 1000 aydan hayırlıKadir Gecesi’nin de bulunduğu Ramazan ayının müjdecisi Üç aylar süreci başlıyor.20 Nisan Pazartesi Günü başlayacakolan Recep ayı ile birlikte girilecek olan üç aylar 19 Temmuz Pazar günü tamamlanacak.  

İLK KANDİL 23 NİSAN’DA

Üç aylar diliminde Müslümanlar ilk kandil coşkusunu 23 nisan 2015 Perşembe günü paylaşacak.  Regaip Kandili ile yürekleri arınacak olan müminler 15 Mayıs 2015 Cuma günü Mirac Kandilinde gönüllerini buluşturacak.  1 Haziran Pazartesi günü Berat Kandilini ihya edecek olan müminler 13 temmuz pazartesi günü ise bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi coşkusunu yaşayacak.

KUTLU ZAMAN DİLİMİ

İslam alemi 20 Nisan 2015’te Recep ayı ile birlikte gireceği  kutlu zaman dilimi içinde,  19 Mayıs 2015 günü Şaban Ayı’na kavuşacak. Bu yıl Ramazan ayı 18 Haziran Perşembe günü başlayacak. 13 Temmuz Pazartesi günü Kadir Gecesini ihya edecek olan müminler 17 Temmuz Cuma günü Bayram sevincini paylaşacak. İslam alemi 24 Eylül Perşembe günü ise Kurban Bayramını idrak edecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.