Üç Büyük İlde Yapılan Son Anket

Üç Büyük İlde Yapılan Son Anket

SONAR, 3 büyük ilde yeni bir anket yaptı. Anket sonuçları, iki parti dışındakileri hayal kırıklığına uğratacak gibi duruyor. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir anketleri

29 Mart seçimlerine 10 gün kala, kamuoyu araştırmaları daha net bir şekilde ortaya çıkmaya başladı. Yaptığı anketlerle adından söz ettiren SONAR, 3 büyük ilde yeni bir araştırma yaptı.

Araştırma, kantitatif araştırma tekniklerinden "yüz yüze anket yöntemi" kullanılarak uygulandı. Araştırma 3 ilde toplam 10 bin kişinin üzerinde kişi ile yapıldı.

İSTANBUL'DA TOPBAŞ FARK ATIYOR

Araştırma; İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE sınırlarında yer alan, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu ilçelerinde, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyet ve mahalle kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş 3 bin 814 kişi ile görüşülerek gerçekleştirildi.



AK Parti adayı Kadir Topbaş yüzde 50.14 ile açık ara ipi göğüslerken, CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 33.18'de kalıyor.

MHP adayı Ahmet Turgut yüzre 6.18 oy toplarken, yüzde 4.11 oy alan SP'nin adayı Mehmet Bekaroğlu, yüzde 4.23 oy toplayan DTP adayı Akın Birdal'ın gerisinde kalıyor.


ANKARA'DA GÖKÇEK RAHAT GÖRÜNÜYOR

Araştırma; ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE sınırlarında yer alan, Akyurt, Altındağ, Ayaş, Bala, Çankaya, Çubuk, Elmadağ, Etimesgut, Gölbaşı, Kalecik, Kazan, Keçiören, Mamak, Pursaklar, Sincan, ve Yenimahalle ilçelerinde, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyet ve mahalle kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş 3 bin 382 kişi ile görüşülerek gerçekleştirildi.



Ankara'da AK Parti İstanbul kadar farklı değil. Melih Gökçek yüzde 54.24 oyla seçimi kazanıyor. CHP adayı Murat Karayalçın yüzde 29.76 oyla ikinci sırada yer alıyor.

MHP, yüzde 22.53 ile Mansur Yavaş ile Ankara'da Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oy topluyor.


İZMİR'DE CHP AÇIK ARA ÖNDE

Araştırma; İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE sınırlarında yer alan Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Konak, Menderes, Menemen, Narlıdere, Seferihisar, Selçuk Torbalı ve Urla ilçelerinde, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyet ve mahalle kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş 3 bin 314 kişi ile görüşülerek gerçekleştirildi.



İzmir'de ise CHP açık farkla önde. CHP adayı Aziz Kocaoğlu yüzde 58.14 oyla üç büyük ildeki en büyük farkı yapıyor. AK Parti adayı Taha Aksoy yüzde 25.13, MHP adayı Müsavat Dervişoğlu yüzde 9.61 oy alıyor.

Etiketler :