UCLG'ye aday gösterildi

UCLG'ye aday gösterildi

Kadir Topbaş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler başkanlığına aday gösterildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 136 ülkeden yerel yönetimlerin yer aldığı Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) başkanlığına aday gösterildi. Avrasya bölgesinden 39 delegenin oy birliğiyle aday gösterdiği Topbaş'ı UCLG'nin 6 bölge teşkilatı destekliyor.

Kadir Topbaş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği'nin (UCLG) Meksika'nın başkenti Mexico City'de düzenlediği '3. Dünya Kongresi'ne katıldı. Dünya Yerel Yönetimler Birliği Eş-Başkanı sıfatıyla kongreye katılan Topbaş, Avrasya Bölge Teşkilatı, Asya Pasifik Bölgesi, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Metropolis (Dünya Büyükşehirler Birliği) ve Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının açık desteği ile Birleşmiş Kentler ve Yerel yönetimler Teşkilatı Başkanlığı'na oy birliğiyle aday gösterildi. Dünya Konseyi'nde 39 delegeye sahip olan Avrasya bölge teşkilatının adaylığını oy birliği ile desteklemesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Kadir Topbaş, UCLG Başkanı seçilmesi halinde yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantıya katılan Kazan Belediye Başkanı İlsur Metsin de Başkan Topbaş'ı UCLG Başkanı olarak görmek istediklerini söyledi. Toplantıda söz alan Avrasya delegeleri de Asya ve Avrupa'nın buluştuğu İstanbul'un UCLG Başkanlığı için ideal bir şehir olduğunu ve Kadir Topbaş'la yerel yönetimler arasındaki ilişkilerin daha gelişeceğine inandıklarını belirtti.

UCLG NEDİR?

Genel merkezi İspanya'nın Barcelona kentinde olan ve kısaca 'Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler' (UCLG) olarak anılan birlik, Ocak 2004'ten itibaren fiilen faaliyete geçti. Teşkilatın temel amacı; demokratik yerel yönetimin birleşik sesi ve dünya ölçeğinde savunucusu olmak ve yerel yönetimler ve uluslararası topluluk ile işbirliği içinde, değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını korumak. Birlik, uluslararası topluluk önünde yerel yönetimlerin etkin bir biçimde temsil edilmesini sağlayan, yerel yönetimler ve yerel yönetim birlikleri arasında uluslararası işbirliğini teşvik eden ve yerel yönetim konusunda dünya çapında temel bilgi kaynağı olan bir konumda.

Dünya konseyi, üye 341 yerel yönetimden oluşuyor ve dünya nüfusunun yarıdan fazlasını temsil ediyor. 192 BM üyesi devletin 136'sında UCLG 'ye üye yerel yönetim mevcut. 95 ülkeden binden fazla kent, UCLG'nin doğrudan üyesi. UCLG üyeleri arasında tüm yerel yönetimleri temsil eden 112 yerel yönetim birliği bulunuyor.

 

Etiketler :