Sürpriz vedalar ve turlayanlar...

Sürpriz vedalar ve turlayanlar...

UEFA Avrupa Ligi'nde tur atlayan takımlar bu gece oynanan karşılaşmaların ardından belli oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nde bir üst tura yükselen takımlar D, E, F, J, K, L gruplarında oynanan karşılaşmaların ardından belli oldu.

Temsilcimiz Beşiktaş grubundan lider olarak çıkarken, Paris Saint Germain takımı elenerek gecenin sürprizine imza atan takım oldu.

D grubunda Portekiz temsilcisi Sporting 12 puanla grubu lider olarak tamalarken, İtalyan temsilcisi Lazio 9 puanla 2. sırada yer aldı ve bir üst türe yükselen diğer ekip oldu. Vaslui ve Zurich takımları D grubunda elenen ekipler oldular.

E grubunda temsilcimiz Beşiktaş 12 puan ile grubu lider tamamlayarak üst tura yükselirken, İngiliz temsilcisi Stoke City 11 puan ile 2. sırada yer aldı ve adını bir üst tura yazdırdı. D grubunda Dinamo Kiev ve Maccabi Tel Aviv takımları turnuvaya veda ettiler.

F grubunda ise gecenin sürpriz sonuçlarından birisi yaşandı. Fransız temsilcisi Paris Saint Germain sahasında Athletic Bilbao'yu 4-2'lik skorla mağlup etmesine rağmen, Salzburg'un deplasmanda Slovan Bratislava'yi 3-2 mağlup etmesinin ardından Avrupa Ligi'ne veda etti. F grubunda Athletic Bilbao 13 puan ile 1., Salzburg takımı da 10 puanla 2. sırada yer alarak bir üst tura yükselen ekipler oldular. F grubunda elenen diğer takım ise Sloven Bratislava oldu.

J grubunda Alman temsilcisi Schalke 04 14 puan ile lider tamamlayarak üst tura adını yazdırırken, grupta bir üst tura yükselen diğer takım ise 8 puanla 2. sırada yer alan Steaua Bükreş takımı oldu. Maccabi Haifa ve AEK takımları ise bu grupta turnuvaya veda eden isimler oldular.

K grubunda Hollanda takımlarından Twente 13 puan ile 1. sırada, Wisla Krakow da 9 puan ile 2. sırada yer alarak üst tura yükselen ekipler oldular. K grubunda elenen isimler ise Fulham ve Odense takımları oldular.

L grubunda bütün maçlarını kazanan Anderlecht takımı 18 puan ile bir üst tura çıkarken, 12 puanla 2. sırada yer alan Rus temsilcisi Lokomotiv Moskova üst tura yükselen diğer takım oldu. L grubunda turnuvaya veda eden takımlar Sturm Graz ve AEK ekipleri oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nde gecenin toplu sonuçları ise su şekilde;

D Grubu

Zürich: 2 - SC Vaslui: 0
Lazio: 2 - Sporting Lisbon: 0

E Grubu

Beşiktaş: 3 - Stoke City: 1
Dynamo Kyiv: 3 - Maccabi Tel Aviv: 3

F Grubu

Slovan Bratislava: 2 - Salzburg: 3
Paris S.G.: 4 - Athletic Bilbao: 2

J Grubu

Maccabi Haifa: 0 - Schalke 04: 3
Steaua Bükreş: 3 - AEK Larnaca: 1

K Grubu

Fulham: 2 - Odense: 2
Wisla Krakow: 2 -Twente: 1

L Grubu

Anderlecht: 5 - Lokomotiv Moskova: 3
Sturm Graz: 1 - AEK Atina: 3

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.