UEFA'dan 6 Süper Lig ekibine şok!

UEFA'dan 6 Süper Lig ekibine şok!

TFF Kulüp Lisans Kurulu bugün yaptığı kritik toplantı ile 2015-2016 sezonunda UEFA Kulüp Lisansı alan ve alamayan takımları belirledi.

Bazı kulüpler evraklarını son anda tamamlayarak UEFA Kulüp Lisansı alırken bazı önemli kulüpler ise eksik belgelerinden dolayı lisans alamadı.

Akhisar BelediyesporBeşiktaş, Bursaspor, Çaykur Rizespor, FenerbahçeGalatasaray, Gençlerbirliği, İstanbul Başakşehir, Kardemir Karabükspor, Sivasspor, Torku Konyaspor ve Trabzonspor kulüpleri UEFA Lisansı almaya hak kazandı.

Beşiktaş kulübü Rubin Kazan'a yapılan ödeme konusunda istenen belgeleri tamamlamasının ardından UEFA kulüp lisansına kavuşurken Gaziantepspor, Mersin İdman Yurdu, Eskişehirspor, Balıkesirpor ve K.Erciyesspor UEFA Kulüp Lisans alamayan kulüpler oldu.

Bu kulüpler sezon sonunda avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmeleri halinde UEFA Kulüp Lisansına sahip olmadıkları için kupaya alınmayacaklar.

SÜRPRİZ TAKIMLAR UEFA'YA GİDEBİLİR

Örneğin geçen sezon UEFA kupasına katılmaya hak kazanan Kasımpaşa'nın yerine Karabükspor UEFA kupasına katılmıştı. Bursaspor'un 1 yıl Avrupa Kupaları'ndan men edilmesi ve yine şike dosyasından dolayı İstanbul Başakşehir'in durumunun belirsiz olması ve bir çok takımın lisans alamaması sezon sonunda sürpriz takımlara UEFA kupası yolunu açabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.