UEFA'nın kararı bu takımlara yaradı

UEFA'nın kararı bu takımlara yaradı

UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş takımlarının Disiplin Kurulu'na sevk edildiği haberi Türk futbolunda bomba etkisi yarattı.

Kayseritempo.com'un haberine göre; UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'nun 24 Haziran'ı takiben 1 hafta içerisinde açıklayacağı karardan ceza çıkması halinde Fenerbahçe ile Beşiktaş, önümüzdeki sezon Avrupa Kupası maçlarında boy gösteremeyecek. Ligi 2. sırada bitiren ve Şampiyonlar Ligi'ne ön Eleme oynayarak katılacak olan Fenerbahçe ile UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak olan Beşiktaş'ın ceza alması halinde başka Türk takımları bu 2 turnuvaya iştirak edecek. 
 
Bursaspor ve Kayserispor..
Şimdi tüm gözler UEFA'ya çevrilmiş durumda. Fenerbahçe, Beşiktaş ve iki kulüp yönetici ve teknik adamlarının ceza alması halinde önümüzdeki sezon Türkiye'den Avrupa'ya gidecek takımların ismi büyük ölçüde değişecek. 

Fenerbahçe'nin yerine Şampiyonlar Ligi Ön Eleme maçlarına Spor Toto Ligi'ni 4. sırada bitiren Bursaspor'un katılması bekleniyor. Beşiktaş'ın yerine UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak takım ise ligi 5. sırada bitiren Kayserispor'un olması ön görülüyor.  
 
Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek Galatasaray'ın ardından UEFA Avrupa Ligi'nde temsil edecek diğer bir takım ise Türkiye Kupası finalisti Trabzonspor olacak. Geride kalan sezonu 6. sırada tamamlayan Kasımpaşa'nın da UEFA Avrupa Ligi'ne katılma olasılığı son derece yüksek.

Avrupa Listesi
1- Galatasaray (Şampiyonlar Ligi)
2- Bursaspor (Şampiyonlar Ligi Ön eleme)
3- Kayserispor (UEFA Avrupa Ligi)
4- Kasımpaşa (UEFA Avrupa Ligi)
5- Trabzonspor (UEFA Avrupa Ligi) 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.