UEFA raporu Türkiye'nin önünü açtı

UEFA raporu Türkiye'nin önünü açtı

UEFA'nın, 2016 Avrupa Şampiyonası'nı düzenlemek isteyen üç aday ülke ile ilgili ilk değerlendirme raporu, Türkiye ve Fransa'ya, İtalya'ya oranla daha fazla şans tanıyor.

 UEFA, aday ülke ile ilgili kesin kararını 28 Mayıs tarihinde Cenevre'de açıklayacak.

Uzmanların hazırladığı 60 sayfalık, 100 teknik kriterin değerlendirilmesi sonucu hazırlanan rapor, UEFA'nın 13 üyelimerkez yürütme kurulu için önemli rehber özelliği taşıyor.

Raporda İtalya'nın dosyası zayıf bulunurken, İtalya'nın adaylık dosyası, ''vizyon açısından'' yeteri kadar açık olmadığı gerekçesiyle eleştirildi.

Uzmanların raporunda, genel vizyon açısından Türkiye ve Fransa'ya iyi not verildi.

UEFA raporu, devletlerin desteği açısından Türkiye ve Fransa'nın açık bir şekilde İtalya'nın önünde olduğunu ortaya koydu.

UEFA, özellikleTürkiye'de devletin ve siyasetçilerin, bu organizasyonun düzenlenmesi için verdiği tam destekten dolayı memnuniyetini dile getiriyor ve devletin 20 milyar Avro'dan fazla yatırım yapma sözünü takdir ediyor.

Raporda Fransa, yapacağı devlet yatırımı konusunda yeteri kadar bilgi vermemekle eleştiriliyor.

UEFA, Fransa'yı stat inşa etme planları konusunda da eleştiriyor ve bu konuda ilerleme sağlanması gerektiğine işaret ediyor.

Raporda, Paris'teki ''Stade de France''ın etrafının küçük olması yüzünden eleştiriler getiriliyor.

Fransa raporda, bununla birlikte otoyol, hızlı tren ve hava ulaşımı konusunda olumlu puan alıyor.

Rapor, Türkiye'ye ulaşım konusunda Fransa kadar iyi puan vermiyor.

UEFA, teknoloji konusunda Fransa'nın iyi bir aday olduğunu belirtirken, güvenlik konusunda sorun yaşanmadığına işaret ediyor.

UEFA raporu, TÜrkiye'nin F-1 yarışları ve Avrupa Şampiyonlar Ligi finalini organize ettiğini belirterek, bu konuda Fransa kadar güçlü bir aday olduğu yorumunu yapıyor.

AA

Etiketler :