Şenez Erzik ve Bıçakçı'dan F.Bahçe'ye müjde!

Şenez Erzik ve Bıçakçı'dan F.Bahçe'ye müjde!

Şike Davası'nda tutuklu kalmadı. 97 sanık tahliye oldu. Peki dün şike davasında gelen hüküm ve tahliye kararlarından sonra UEFA'nın tavrı nasıl olacak? İlk işaretler olumlu...

Şike Davası'nda tarihiduruşma dün yapıldı ve karar verildi. Aziz Yıldırım ve bareberindeki 3 isim de tahliye olurken davada tutuklu kalmadı. Tahliye olup hüküm giyenler oldu, beraat edenler oldu. Peki Şike Davası'nda çıkan kararlar zaten daha önce kararını veren UEFA'nın kararını etkileyecek mi?

Akşam Gazetesi'nden İsmail Küçükkaya, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ile olan görüşmesinin detaylarını yazdı. Erzik, yaptığı açıklamalarda "Fenerbahçe, dün itibarıyla Avrupa kupasına katılabileceği bir pozisyonda" dedi.

BU İŞ BİTTİ Mİ BİTMEDİ Mİ?

Şenez Erzik'le yapılan uçak yolculuğunda yapılan ön konuşmalardan sonra sıra 'Bundan sonra ne olur?' sorusuna geldi...

Erzik'in açıklamalarından Küçükkaya'nın anladıkları

Bütün takımlar için geçerli olan kriter Fenerbahçe içinde geçerli. UEFA müfettişinin verdiği rapora göre, bu kararın alındığı ortada.Yol haritası için UEFA'nın Fenerbahçe'ye davet mektubu gönderildi. Fenerbahçe için UEFA'da bir dosya var. TFF geçen yıl Fenerbahçe'yi, bir yıl Avrupa'ya yollamadığı için çok doğru bir karar vermiş. Bu bir yaptırım. F.Bahçe de CAS'taki davayı çekerek bir başka yerinde hamle yapmış. Bu da iyi niyet gösterisi. Ayrıca Türkiye'de hukuk işliyor. Henüz nihai kararlar verilmiş değil. Bütün taraflar hassas biçimde hareket ediyor. Türkiye, milli takımlar düzeyinde bir ceza almadan bu badireyi atlattı...

LEVENT BIÇAKÇI DA OLUMLU KONUŞTU

UEFA Tahkim Kurulu Üyesi Levent Bıçakcı mahkemenin şike davasıyla ilgili verdiği kararlardan sonra ne tavır takınacağı sorusunu yanıt verdi. Hürriyet gazetesinden Mehmter Arslan'a konuşan Bıçakçı, "UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu’nun, geçtiğimiz yıl F.Bahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne göndermeyerek cezalandırdığını düşünüyor. Kararını da buna göre vermişti zaten. Mahkemenin verdiği bu karardan sonra UEFA’nın yeni bir karar alacağını düşünmüyorum." dedi.

UEFA Disiplin Kurulu'nun henüz kararını vermediğinin hatırlatıldığı Bıçakçı, UEFA için aslolan TFF kurullarının verdiği kararlardır. TFF de sportif olarak gereken cezayı verdi ve dosya kapandı. UEFA’ya göre F.Bahçe 2010-2011 sezonu için cezasını çekti. 2011-2012 sezonu da temiz. Ben böyle düşünüyorum." diye konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.