UFKA YOLCULUK YARIŞMASINA 357 BİN BAŞVURU

UFKA YOLCULUK YARIŞMASINA 357 BİN BAŞVURU

Kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesini ve edinilen bilgilerin hayata geçirilmesini hedefleyen, hadis konulu Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’na 357 bin 837 kişi başvurdu.

Kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesini ve edinilen bilgilerin hayata geçirilmesini hedefleyen, hadis konulu Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’na 357 bin 837 kişi başvurdu.
Zinde Gençlik spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu tarafından düzenlenen hadis konulu Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’na rekor sayıda başvuru yapıldı. Kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesini ve edinilen bilgilerin hayata geçirilmesini hedefleyen yarışmaya 6 kategoride toplam 357 bin 837 kişi başvurdu. 14 yaş altı 150 binden fazla öğrencinin başvurduğu yarışmaya Medrese-i Yusufiye olan cezaevlerinden de yaklaşık 10 bin kişi kayıt yaptırdı. Çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren Ufka Yolculuk Yarışması ekibi, 21 Şubat 2016 tarihi itibariyle kayıt çalışmalarını tamamladı. Ayrıca, Türkiye’de Türkçe, dünya genelinde iseİngilizce dilinde düzenlenecek yarışmaya internet üzerinden çevrimiçi katılabilmek için ’Türkçe çevrimiçi’ ve ’İngilizce çevrimiçi’ kategorisinde kayıtları devam ettiği belirtildi.
Yarışmanın soruları, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar tarafından İmam Nevevi’nin Riyazü’s Salihin eserinden yarışmaya derlenen “Riyazü’s Salihîn’den 1001 Hadis Seçkisi” adlı kitaptan hazırlanacak. Son Peygamber Platformu’nun merkezi proje ortağı olduğu organizasyonda, Türkiye geneli tüm il ve ilçelerde 100’ü aşkın sivil toplum kuruluşu yarışmayı proje ortağı olarak destekliyor.
3 Nisan 2016 Pazar günü saat 10.00’da başlayacak yarışma için şimdilik 357 bin 837 kişi kayıt yaptırdı. 2013 yılında ilki gerçekleştirilen yarışmaya 87 bin 14 kişi, 2014 yılında yapılan ikinci yarışmaya 174 bin 399 kişi, 2015 yılında yapılan üçüncü yarışmaya ise 264 bin 929 kişi başvurmuştu.
Yapılan açıklamada; yarışmaya katılanlar, merkezi olarak verilen 16 Umre seyahati, 28 tablet bilgisayar ve 15 bin TL para ödülünün yanı sıra, proje ortağı kurum ve kuruluşların il ve ilçelerde dereceye girenlere verdiği binlerce ödüllerden kazanma fırsatı elde edeceği, toplumun her kesimini Son Peygamber’in mesajlarıyla buluşturan yarışmayla Allah’ın rızasını kazanma ve toplumda hadis algısı oluşturma gayesiyle, 2016 yılı içerisinde Son Peygamber Hz. Muhammed’in (sav) hadislerinin okunması ve hayata tatbik edilmesi teşvik edileceği kaydedildi.
Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Adem Öztürk yaptığı açıklamada, “Ufka Yolculuk ekibi olarak bu yıl 4.sünü düzenleyeceğimiz yarışmayla ulaşmak istediğimiz hedef Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) hadislerini hayatta yaşanılır kılmak ve yeniden ihya etmeye vesile olmak. Yarışma kitabımız insanlara dünya ve ahiret saadetini kazanma yollarını gösterecek, zahiri ve batini edepleri elde etmelerini sağlayacak, iyiyi ve güzeli teşvik, kötüden ve çirkinden uzaklaşmayı temin edecek sahih hadislerden oluşan muhtasar bir kitap olan İmam Nevevi’nin Riyazu’s Salihin eseridir. Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına katkı sağlamaya gayret ediyoruz. Türkiye’nin en büyük sivil yarışmasında bu iftihar tablosunun oluşmasında emeği geçen, gayret gösteren fedakar ve cefakar gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Türkçe çevrimiçi sınav için ufkayolculuk.com, İngilizce çevrimiçi sınav için en.ufkayolculuk.com adresinden kayıtlar sürüyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.