Ufuk Uras BDP'den Ayrılıyor

Ufuk Uras BDP'den Ayrılıyor

BDP’nin Meclis’te grup kurması için katkı sağlayan İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, BDP'den ayrılacağını açıkladı. İşte Uras'ın ayrılma nedeni...

BDP’nin Meclis’te grup kurması için katkı sağlayan İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, yeni partisini ilkbaharda kuracağını açıkladı. Uras BDP’den ayrılınca grup da düşecek…

BDP’nin Meclis’te grup kurması için katkı sağlayan İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, yeni partisini ilkbaharda kuracağını açıkladı. Yeni partinin ardından Uras da BDP’den ayrılacak.

Uras, GAZETEPORT’a yeni parti çalışmalarını anlattı. Uras, yeni partinin ilkbaharla birlikte siyasetteki yerini alacağını bildirdi. Parti çalışmalarının SHP, 10 Aralık Hareketi, Özgülükçü Sol ve Aleviler tarafından yürütüldüğünü anlatan Uras, “Partinin adı, program ve tüzüğüyle ilgili teknik konular üzerinde çalışmalar hızla sürüyor. Ancak, ilkbaharla birlikte parti kurulacak” dedi.

SOL “UMUT” OLACAK

Mevcut sol seçeneklerin umut olma özelliklerini yitirdiğini, kurulacak yeni partinin ise toplumun tüm kesimlerine sesleneceğini anlatan Uras, “Baharla birlikte, Türkiye’de çağdaş sol siyaset nasıl yapılır, bunu herkes görecek” dedi.

BDP’nin yetkili organlarında görev almayan Uras, ilkbaharla birlikte kurulacak yeni partiye geçecek. Bu durumda BDP’nin TBMM’deki grubu da düşecek. Ancak Uras’ın grubun düşmemesi için, yeni partiye geçişini genel seçim öncesine kadar erteleme ihtimali de bulunuyor.

Yeni partinin bileşenleri arasında önemli yer tutan SHP ise 20 Şubat’ta yeni parti çalışmalarını ele alacak. Genel Başkan Hüseyin Ergün’ün “Çağdaş Solda Büyük Buluşma” başlıklı konuşma yapacağı Parti Meclisi’ni toplayacak. SHP, Mart ayında da 3. Olağan Kongresi’ni yapacak. İstanbul Milletvekili Uras, birleşmenin ardından SHP’nin örgütlerinin yeni partinin seçime girebilmesi için kullanılabileceğini söyledi.

Etiketler :