Ufuk Uras'tan Belgeye Sert Tepki

Ufuk Uras'tan Belgeye Sert Tepki

Milletvekili Uras, hazırlanan belgeyi skandal olarak nitelendirirken, sorumluların hesap vermesini istedi.

Dursun Çiçek imzalı orijinal 'Kaos Planı'na yönelik tepkiler giderek büyüyor. İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, hazırlanan belgeyi ve ardından yaşananları skandal olarak nitelendirirken, sorumluların derhal adalet önüne çıkarılarak hesap vermesini istedi.

Uras, Türkiye'nin bunu iyi değerlendirmesi ve darbe girişimlerine dâhil olanların görevden alınması halinde, bunun demokrasi ve hukukun üstünlüğü için bir milat olabileceğini söyledi.
Uras, plana ve bugüne kadar görevde kalmasına tepki gösterdi.

Türkiye'nin artık darbe ülkesi görüntüsünden kurtulması gerektiğine işaret eden Uras, bu meselenin hafife alınır bir tarafının bulunmadığını ifade ederken, suça karışanlar hakkında derhal gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini söyledi.

Uras, "Bu mesele vurdumduymazlık meselesi yapılacak bir konu değil. Ya bu konuda doğrudan taraf olan kişiler görevlerinden alınmalı ya da kendiliğinden istifa etmeli. Genelkurmay Başkanı da dâhil eğer bu süreçte bir karartma durumu varsa bir gün bile görevini sürdürmesi hukuken mümkün değil. Bu hasıraltı edilecek bir mesele değil. Ama bu olay gösterdi ki, önce kurumlar kendilerine en çok zarar veriyorlar. Sonuçta askeri bürokrasinin sivil siyaset karşısında bir özerkliği olamaz. Çünkü demokrasinin kurumsallaşmasını istiyorsak bu darbe girişimlerine dahil olan bütün kesimler bir şekilde görevden alınmalı." dedi.

Etiketler :