Uğur Acar hep Turan Çolak'ın yanında!

Uğur Acar hep Turan Çolak'ın yanında!

35 yaşında ergenlik sivilcesi çıktı. Türkiye’nin dördüncü yüz nakli olan 35 yaşındaki Turan Çolak’ın yüzünde ergenlik sivilceleri çıktı.

 

Geçen 15 Mayıs’ta Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından Uşak’ta beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz’ın yüzünün nakledildiği Turan Çolak’ın sağlık durumu her geçen gün iyiye gidiyor. 75 gün önce Türkiye’nin dördüncü, dünyanın en kapsamlı yüz nakli yapılan Turan Çolak’ın yüzünde ergenlik sivilceleri çıktı. Sivilcelerini görenlerin şaşırdığını belirten Çolak, "Artık 19 yaşında gibi ergenlik sivilcelerim var" dedi.


UĞUR İLE TURAN ARASINDA NAKİL KARDEŞLİĞİ

 

21 Ocak’ta Türkiye’nin ilk yüz nakli yapılan 20 yaşındaki Uğur Acar ile Turan Çolak, hastane bahçesinde bir saat yürüyüş yaptı ve kendilerini tanıyanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Fırsat buldukça Uğur Acar ile birlikte yürüyüşe çıktıklarını söyleyen Çolak, "Uğur bana yardımcı oluyor. Tecrübelerinden faydalanıyorum. Onun sayesinde hiç yalnızlık çekmedim. Şu an nakil önceki yaşantımdan çok mutluyum. Benim de bıyıklarım ve sakalım çıkıyor. Nakilden sonra üç kez sakal tıraşı oldum" diye konuştu.
 

Doktorları, Turan Çolak’ın yüzündeki sivilcelerin ergenlik sivilcesi olduğunu, 35 yaşında olmasına rağmen yüzü nakledilen Tevfik Yılmaz 19 yaşında olduğu için sivilce çıktığını söyledi.

 

UĞUR ACAR HEP YANINDA
 

Yaş olarak Turan Çolak’tan çok küçük olduğunu fakat Turan’dan 110 gün önce yüz nakli olduğu için kendisinin bu konuda daha tecrübeli olduğunu söyleyen Uğur Acar ise, "Turan’ın avantajı var. Benim ameliyat sonrası tecrübelerimden yararlanıyor. Uyarılarıma dikkat ediyor. Yüzünü maske ile koruması gerektiğini ve enfeksiyon tehlikesine karşı korunası gerektiğini hatırlatıyorum" dedi.
 

Uğur Acar, yaşı gereği önünde askerlik olduğunu söyledi. Acar, "Zamanı gelince askere gideceğim. Alırlarsa hazır askerim. Fakat ameliyat nedeniyle askere gidip gidemeyeceğim tam açıklık kazanmadı. Ben de doktorlarımla görüştükten sonra işlemlerin yapılmasını isteyeceğim" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.