Uğur Dündar açıkça hedef gösterdi

Uğur Dündar açıkça hedef gösterdi

Doğruluk, dürüstlük, objektif habercilik gibi kavramları dilinden düşürmeyen Uğur Dündar ile Star Ana Haber, dünkü bültende bu kavramları bir kez daha ayaklar altına aldı.

ortamına düşen bir ses kaydı Türkiye'nin gündemine oturdu. Çünkü ses kaydı sıradan bir kişiye değil, Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'a aitti. Ses kaydının ortaya çıkması ile birlikte birçok internet sitesi bu ses kaydını haber olarak kullandı. Ses kaydı televizyonlar tarafından da haber olarak verildi. Samanyoluhaber.com ve Samanyoluhaber TV de bu ses kaydını, kullandığı kaynağı göstererek haberleştiren yayın organları arasındaydı.

Fakat Uğur Dündar'ın sunduğu Star Ana Haber bültenindeki ses kaydı ile ilgili haberi izleyenler, gözlerine ve kulaklarına inanmakta güçlük çekti. Çünkü haberde ses kaydının sızdırılmasından bahsedilirken, samanyoluhaber.com internet sitesinden ve Samanyolu Haber TV'nin bir programından alınan görüntüler kullanılarak, site ve kanal açıkça hedef gösteriliyordu. Ses kaydı ile ilgili olarak hazırlanan haberde sürekli olarak Samanyoluhaber TV ve Samanyoluhaber.com logolu görüntüler ekranda tutuldu.

Oysa ki söz konusu ses kaydı birçok internet sitesinde yayınlanmıştı. Haberin kaynağı da kesinlikle Star Haber'in hedef gösterdiği 2 yayın organı değildi. Star Ana Haber'de sadece Samanyoluhaber Televizyonu ile samanyoluhaber.com internet sitesinin görüntülerinin kullanılması, bu şekilde ses kaydının kaynağının "bu iki yayın kuruluşu" imiş gibi gösterilmeye çalışılması dikkatlerden kaçmadı. Zahmet edip haberin altındaki kaynağa bakmayan deneyimli ve objektif! habercimiz haberin üzerine kendi yorumlarını eklemekten de geri durmadı.

Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil ikilisi tarafından hazırlanan Star Haber'in, bu iki yayın kuruluşunu açıkça hedef gösterdiği haber, kafalarda soru işaretlerine sebep oldu.

Etiketler :