Ukrayna Başkonsolosluğu'na saldırı girişimi

Ukrayna Başkonsolosluğu'na saldırı girişimi

Bakırköy'deki Ukrayna Başkonsolosluğu'na üzerinde silah ve bomba olduğunu söyleyen bir kişi zorla girmeye çalıştı. Güvenlik görevlisi şahsı vurarak etkisiz hale getirdi.

Sabah saatlerinde Florya Şenlikköy Mahallesi Adakale Sokak'ta bulunan Ukrayna Başkonsolosluğu'na saat 09.00 sıralarında gelen bir şahıs, üzerinde bomba ve silah olduğunu söyleyerek zorla içeri girmeye çalıştı.

Konsolosluk kapısında bulunan güvenlik görevlileri, şahsı silahla vurarak etkisiz hale getirdi. Yaralı şahıs, hastaneye kaldırıldı.

ÇEVREDEKİ BİNALAR BOŞALTILDI

Ukrayna Başkonsolosluğu'na yönelik silahlı ve bombalı saldırı girişimi sonrası, konsolosluk etrafındaki binalar tahliye edildi.

Sabah saatlerinde konsolosluk binasına gelen bir kişi, üzerine arattırmadan içeri girmek isteyince polis tarafından engellendi. Silah çeken şahıs, polisin karşılık vermesi üzerine vurularak etkisiz hale getirildi. Şahsın arattırmak istemediği çantada zaman ayarlı bomba olduğu belirlendi. Olay yerine uzman ekip çağrıldı. Konsolosluk çevresindeki binalar tahliye edildi.

Görgü tanıkları 1 el silah sesinden sonra 5-6 el daha silah sesi duyduklarını aktardı. Olay sırasında içeride konsolosluk çalışanlarının olduğu ancak yaralanan kimsenin olmadığı belirtildi.

BOMBALI SALDIRGANIN DURUMU AĞIR

Ukrayna Başkonsolosluğu'na bombalı ve silahlı saldırı girişiminde bulunan saldırgan, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Vücudunun 4-5 noktasından kurşun yarası bulunan saldırgan Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırganın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

İŞKENCE GÖRDÜĞÜ İÇİN SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞ

Ukrayna Başkonsolosluğu'na üzerinde bomba ile girmeye çalışan kişinin Volkan Ö. olduğu belirtildi. Şahsın, Ukrayna polisi tarafından gözaltına alınıp cezaevinde işkence gördüğünü öne sürerek eylem yaptığını söylediği öğrenildi.

Volkan Ö.'nün, polise verdiği ilk ifadede, Ukrayna'daki evine hırsız girdiği için polise müracat ettiğini, asılsız ihbar olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını söylediği belirtildi. Cezaevinde işkence gördüğünü söyleyen Volkan Ö.'nün intikam için eylemi gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Volkan Ö.'nün 1 yıl Ukrayna'da yaşadığı, hırsızlık ihbarının ardından sınır dışı edildiği kaydedildi.

Olayla ilgili polisin incelemesi sürüyor.

Etiketler :