Ukrayna'dan şok açıklama: Kırım ayrılabilir

Ukrayna'dan şok açıklama: Kırım ayrılabilir

Şiddet olayları devam ederken, parlamento başkanı bu açıklamayı yaptı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bu sabah göstericiler ile güvenlik güçleri arasında yeniden alevlenen çatışmalarda ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Serhiy Burlakov, çatışmalarda bir polisin öldüğünü, 28'inin de silahla yaralandığını açıkladı. Burlakov, Ulusal Konservatuar binasına giren göstericilerin güvenlik güçlerine ateş açtığını söyledi.

Interfax-Ukrayna Haber Ajansı, Bağımsızlık Meydanı'nda 13 göstericinin bir keskin nişancı tarafından öldürüldüğünü duyurdu.

Ukrayna basını da çatışmalarda 13 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Parlamento Sözcüsü İrina Karnelyuk, göstericilerin olası bir eylemine karşı binanın boşaltıldığını belirtti.

Kent merkezindeki bir katedrali tıp merkezine çeviren göstericiler, çatışmalarda ölen ve yaralananların sayısının Sağlık Bakanlığı tarafından açıklananlardan çok daha yüksek olduğunu ileri sürüyor.

"İSTİKRARSIZLIK CİDDİYETİNİ KORURSA KIRIM UKRAYNA'DAN AYRILABİLİR"

Öte yandan Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov, ülkedeki olayların daha da tehlikeli boyutlara ulaşması durumunda, Kırım'ın Ukrayna'dan ayrılmasının gündeme gelebileceğini söyledi.

Konstantinov, Ukrayna'daki krizde birçok Avrupa ülkesinin aktif rol oynadığını belirterek, sokak olaylarının iç savaş başlangıcı tehlikesi oluşturduğunu savundu.

Kaynak: AA 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.