Erdoğan’dan Şener Eruygur’a: Kes lan!

Erdoğan’dan Şener Eruygur’a: Kes lan!

Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Başbakan Erdoğan’ın dönemin MGK toplantısında Şener Eruygur’un konuşmasını "Kes Lan" diyerek kestiğini öne sürdü.

Taraf gazetesinin dünkü haberinin yankıları sürmeye devam ediyor. Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Başbakan Erdoğan’ın 2010’daki 12 Eylül referandumundan hemen önce yapılan MGK’da verdiği bir tepkiyi ilk kez açıkladı.

Öztürk, o MGK ile ilgili Erdoğan’ın henüz daha 12 Eylül referandumu gerçekleşmemiş, vesayet düzeni henüz ortadan kaldırılmamışken Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında Şener Eruygur’u “Kes lan” diye susturduğunu öne sürdü.
 

Öztürk, o MGK’da yaşananları şu şekilde anlattı:

Emekli Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un katıldığı son Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'dır. Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Eruygur'a söz verilir. Herkes, Şener Eruygur'un selamlama ve veda konuşması yapacağını beklerken olanlar olur.

Şener Eruygur, cebinden çıkardığı kağıdı okumaya başlar. Kağıtta, "iktidarın, gericilere, yobazlara" nasıl iltimas geçtiği…"Cemaatlere" nasıl kol kanat gerdiği…"İrticanın bu hükümet zamanında nasıl kök saldığı" gibi ipe sapa gelmez iddialar yazılıdır ve hepsini Şener Eruygur okumaya yeltenir.

Şener Eruygur'un bu konuşması salonda yankılanan "Kes lan!" nidasıyla sona erer… Erdoğan’ın bu çıkışı ile MGK toplantısı da o gün için son bulur.

İşte Ülke TV yayın yönetmeni Hasan Öztürk’ün canlı yayında anlattıkları:



Kaynak: ROTAHABER


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.