Kasetlerin arkasında Ülkü Ocakları mı var?

Kasetlerin arkasında Ülkü Ocakları mı var?

Ankara Ülkü ocaklarına yönelik düzenlenen operasyonla ilgili ilginç ayrıntılar ortaya çıkıyor. Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Necmi Yıldırım'ın kasetlerle irtibatlı olduğu iddia ediliyor.

Ankara Ülkü ocaklarına yönelik düzenlenen operasyonla ilgili ilginç ayrıntılar ortaya çıkıyor. Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Necmi Yıldırım'ın kasetlerle irtibatlı olduğu iddia ediliyor.

Ankara polisinin, Ankara Ülkücü ocaklarına yönelik çete operasyonunda ilginç bilgilere ulaşıldı. Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Necmi Yıldırım’ın silahlı örgüt yöneticiliğiyle suçlandığı operasyon kapsamında 10 adet ruhsatsız tabanca, 6 av tüfeği, 7 kuru sıkı tabanca çok sayıda bıçak ve mermi ele geçirildi.

26 ayrı gasp, yaralama, tehdit, mala zarar verme ve öğrenim hürriyetini engelleme suçundan işlemleri tamamlanan 36 kişi Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgün’ün tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Çetenin MHP yöneticilerini istifaya götüren kaset skandalıyla da irtibatının olduğu ileri sürüldü.

Ankara Asayiş Polisi’nin ülkü ocakları merkezli suç örgütüne yönelik 7 ilde gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyon, başta Gazi Üniversitesi olmak üzere Başkent üniversitelerindeki öğrenci eylemlerinin perde arkasına ışık tuttu. Türk Ceza Kanunu’nun silahlı örgüt suçunu düzenleyen 314’üncü maddesine göre işlem yapılan çetenin çek senet tahsili, haraç ve adam kaldırma eylemleri de gerçekleştirdikleri belirlendi. Ankara Ülkü Ocakları’nda yapılan aramalarda ise çetenin tüm eylemlerinin kağıda geçirdiği faaliyet raporları polis tarafından ele geçirildi.

Öğrencileri haraca bağlamışlar

Çetenin MHP’nin üst düzey yöneticilerinin istifalarına neden olan kaset skandalı ile bağlantısının araştırıldığı bildirildi. Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Necmi Yıldırım’ın liderliğini yaptığı çeteyi yaklaşık 8 aydır takip eden polis çok sayıda suç unsuru eyleme tanık oldu. Teknik ve fiziki takip altındaki ülkücü çetenin sol görüşlü öğrencileri tek tek yakalayıp darp ettiği belirlendi. Çetenin hakim olduğu Gazi Üniversitesi’nde ise öğrencileri haraca bağladığı tespit edildi.

BDP’yi basmaktan vazgeçmişler

Teknik takibe çete üyelerinin yaptığı bazı traji komik olaylarda yansıdı. Sol görüşlü öğrencilerinin takıldığı Yüksel Caddesi’nde oruç tutmama meselesi yüzünden çıkan kavgaların altından da çete çıktı. Fizik takipte ise kendileri de oruç tutmadığı gibi Ramazan’da birahanelere gidip içki içtikleri belirlendi.

Çetenin haraç istediği çok sayıdaki iş adamından birinin ise 21’inci dönem MHP Ankara Milletvekili Sedat Çevik olduğu öğrenildi. 8 Askerin şehit olduğu Silvan Saldırısı’nın ardından çetenin BDP İl Merkezi’ni kurşunlamak için harekete geçtiği ancak yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle eylemden son anda vazgeçtikleri belirlendi.

Star 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.