Ülkücü aydın MHP'yi çok kızdıracak

Ülkücü aydın MHP'yi çok kızdıracak

Ülkücü camianın önde gelen aydınlarından Mustafa Çalık, 12 Eylül'de yapılacak referanduma yönelik çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

12 Eylül ürünü Anayasaya sahip çıkmanın akıllı mantıkla izahı olmadığını savunan Çalık, "Mustafa'yı asan,Hüseyin'i namazda copla öldüren alçaklar hukuk önünde hesap vermediği müddetçe namus borcumuzu ödemiş olmayacağız. ikbal, iktidar uğruna kimse sahtekarlık etmesin. 12 Eylül den herhangi bir şekilde hesap sorulmasına mani olan kim varsa sakın vatanseverlik iddiasında bulunmasın" dedi.

Çalık, 12 Eylül'de asılan ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun mektubunu okurken ağlayan Başbakan Erdoğan'ı eleştirenlere de, "Ne yapmalıydı? Davul,zurna mı çalması lazımdı? Şarkı mı söylemeliydi?O mektubu okuyup da duygulanmaması için insanın eşek olması lazım" diye seslendi

"Evet" diyerek acı çekenlerin yanında,cuntanın karşısında yer alıyorum

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile birlikte Gazeteci Ömer Şahin'in Kanal a'daki "Görüş Farkı" programına katılan Türkiye Günlüğü Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çalık, ülkücü camiaya önemli meseajlar verdi. 12 Eylül öncesi Ülkü Ocakları Yönetiminde bulunan Çalık, "Evet veren ülkücü değildir" diyen MHP yönetimine mesaj gönderdi:" Milliyetçilik terazisin kimse eline almasın, bizim ülkücülüğümüzü tartmak kimsenin haddi değildir". Referandumda neden "evet" oyu kullanacağını da açıklayan Çalık, "AKP biz caydık dese de benim vazifem Kenan Evrenin önüm koyduğuna her fırsatta hayır demektir.Evet diyerek cuntacıların karşısında,çile çekenlerin yanında yer alıyorum. Bana hakikat böyle gözüküyor. Hakikat karşısında susan,dilsiz şeytandır"

Hüseyin Çelik'e sahip çıktı, Bahçeli'yi eleştirdi

Mustafa Çalık, MHP lideri Bahçeli'nin "sarkık bıyık" açıklaması nedeniyle "Türk düşmanı" ilan ettiği Hüseyin Çelik'e de sahip çıktı. Çelik'in Milli Eğitim Bakanlığı döneminde yaptırdığı sosyal bilimler lisesine dikkat çeken Çalık, "Bütün Türk milliyetçilerine, vatanperlere, Türk kültürüne saygı duyanlara soruyorum. Hanginizin aklına A.Hamdi Tanpınar, Nurettin Topçu, Bahtiyar Vahapzade, Cengiz Aytmatov'un adını taşıyan sosyal bilimler lisesi kurmak geldi.Siyaset ateşine dalıp fazla hücum etmemek gerekir.Heyecanlı arkadaşlar kendilerini biraz zaptedsinler. Öfke gelir göz kararır, öfke gider yüz kızarır" dedi.Çalık,Türklük ve kimlik konusunda tartışma doğuracak sözler söyledi.:" Samimi Müslümanın Türk düşmanı olmasına imkan yoktur; çünkü, Türklük Müslümanlıktır. Türklük bir ırk değildir, mukaddesat ve maneviyattır.

Yarı, CHP vesayetinden kurtuluyor

Ülkücü camianın referanduma "hayır" demesini gerektiren bir durum olmadığını anlatan Mustafa Çalık, CHP için ise durumun farklı olduğunu ifade etti. Çalık, şunları söyledi:" Tartışmanın özü şudur. Yargı, bugüne kadar tek partinin,CHP'nin vesayetinde idi. Şimdi CHP'nin vesayetinden kurtuluyor.Cuntaların,darbelerin başfetvacısı bizde yargı olmuştur. Bizde hakim kılıklı bazı kişiler cinayetlere fetva vermiştir.

MHP'de ülkücüler gitti, ANAP,DYP'liler geldi

Kendisinin 14 yaşından beri ülkücü olduğunu söyleyen Mustafa Çalık, MHP'nin tepe yönetiminde ülkücülerin yerine ANAP ve DYP kökenlilerin yer aldığını da iddia etti: "Benim gibi insanlardan boşalan yeri eski Anap,Dyp liler devraldı. Ülkücüdür,değildirler, vaktiyle ülkücülerle vaktiyle alay etmiştir ona girmiyorum, mevzu derin. Bizden boşalan yeri tepe tepe kullansınlar."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :