UltraAslan ve Trabzonspor Gezi'den çekildi

UltraAslan ve Trabzonspor Gezi'den çekildi

Galatasaray'ın taraftar grubu ultrAslan ve Trabzonspor Kulübü, Taksim Gezi Parkı ile ilgili açıklama yaptı.

Taksim Gezi Parkı olaylarına destek veren taraftar gruplarından olaylar ile ilgili çarpıcı bir karar geldi. Galatasaray'ın taraftar grubu ultrAslan ve Trabzonspor Kulübü eylemlere destek vermekten vazgeçti. 

Bordo-mavili yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Trabzonspor Kulübü olarak tertemiz formamızın, sportmenlik dışı, provokatör ve şiddet üreten grupların organizasyonlarının içerisinde gösterilmesinden rahatsızlık duymaktayız" denildi.

Trabzonspor Yönetim Kurulu, kulübün resmi internet sitesinde son günlerde Gazi Parkı protestoları çerçevesinde yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. Olayların sağduyuyla takip edildiğinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Son günlerde yaşanan toplumsal olaylar, tarafımızdan sağduyuyla takip edilmektedir. Trabzonspor Yönetim Kurulu olarak demokratik hukuk kuralları içerisinde, şiddet içermeyen hak arama mücadelelerine saygı duymaktayız. Bunun en güzel örneği kulübümüzün vermiş olduğu ve halen devam eden spor ahlakıyla ilkelerine uygun hak arama mücadelesidir. Bilinmelidir ki hak arama mücadelesi ancak, spor ahlak ve ilkelerine sahip gruplarla yapılabilecektir. Bunun yanında, ülkemizin istikrar ve itibarını, birlik ve beraberliğini, barış ve kardeşliğini olumsuz etkileyecek her türlü tepkilere karşı irade ortaya koymak, futbolun ve sporun bu tarz olaylardan uzak tutulmasını sağlamak, ortak sorumluluğumuzdur. Trabzonspor Kulübü olarak tertemiz formamızın, sportmenlik dışı, provokatör ve şiddet üreten grupların organizasyonlarının içerisinde gösterilmesinden rahatsızlık duymaktayız. Camiamızın tüm bireylerinin bu hassasiyet ve sağduyu içerisinde hareket edeceklerine olan inancımız tamdır."

UltrAslan'da tavrını koydu

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının aksine dün parka gitmeyen UltrAslan, açıklamasında “Olayların siyasi bir noktaya taşınmak istenmesini ve bazı kesimlerin sahiplenmeye çalışmasını kabul etmemiz mümkün değildir.” denildi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bilindiği üzere geçtiğimiz cuma günü Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmemesi için yeşile ve doğaya duyarlı insanlar tarafından bir direniş sergilendi, kendi semtimizdeki bir Park olan Taksim Gezi Parkı'ndaki bu direnişe ultrAslan olarak destek olmak için bir yürüyüş düzenledik, diğer taraftarların da yer aldığı bu yürüyüşe ultrAslan binlerce taraftarıyla öncülük etmiştir. Cuma ve cumadan sonraki günlerde de doğayı koruma adına gösterilen bu sivil direnişe münferit olarak katılan binlerce taraftarımız desteğini sürdürmüştür.

Sonraki günlerde Gezi Parkı'nda doğa adına eylemini sürdürenlerin yanı sıra maalesef "parkın sınırları dışına çıktığınızda" siyasi eylemlerin de oluşturulmaya başlandığını herkes gibi bizlerde üzüntüyle izledik. Olayların siyasi bir noktaya taşınmak istenmesini ve bazı kesimlerin sahiplenmeye çalışmasını kabul etmemiz mümkün değildir.

"KİMSEDEN İCAZET ALMAYIZ"

Günlerce hiçbir koşul gözetmeksizin Taksim Gezi Parkı adına hassasiyetlerini gösterenlere saygımız sonsuzdur. Şunu bir defa daha ifade etmekte fayda görüyoruz. ultrAslan Bağımsız Taraftar Oluşumu olarak Gezi Parkına destek verirken kimseden icazet almadığımız gibi bugün orada olmamak içinde kimseden telkin almadık, almayız! Herkesin siyasî düşünce ve görüşüne saygı duymakla beraber, ultrAslan olarak hiçbir siyasî görüşle ilgili bir duruş sergilemediğimiz gibi hiçbir siyasî hareketle bir bağlantımız, bir yakınlığımız olmamıştır ve hiçbir zamanda olmayacaktır, unutulmasın ki anlayışla karşılanması gereken çok önemli bir husus daha var o da, Galatasaray ve ultrAslan şemsiyesi altında farklı düşünce ve ideolojide arkadaşlarımızın mevcut olduğudur ve bizim hiç kimsenin düşüncesine saygısızlık edemeyeceğimiz gibi herkesin düşüncesine de saygılı davranılması gerektiğinin ön şart olarak bilinmesini isteriz.

Son olarak hiç kimse ultrAslan'ı siyasi bir taraf olarak görüp sınamaya ve kullanmaya kalkmaması gerektiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz."


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.